Türk Metal Sendikası Ereğli Şube yöneticilerinin, Ramazan Ayı dolayısıyla Erdemir çalışanlarınca düzenlenen iftarlara katılımları sürdürdükleri belirtildi.

Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ın, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, 2. Soğuk Haddehane Tandem Hattı personelince Nazar Restoran'daki iftara katıldığı belirtildi.
Sendikadan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: Erdemir Liman Nakliyat Müdürlüğü'ndeki işçi arkadaşlarımızın düzenlediği iftarda ise Şube Sekreterimiz Metin Ercan ile Şube Mali Sekreterimiz Sedat Taşdelen ve yönetim kurulu üyeleri bulundu. Şube Başkanımız Odabaş, Mühendisler Derneği'nce düzenlenen iftara katılırken, 2. Soğuk Haddehane Paketleme bölümü arkadaşlarımızın Büyük Anadolu Ereğli Otel'deki iftarında Şube Sekreteri Metin Ercan, 2. Sıcak Haddehane çalışanlarımızın Formenler Derneği'ndeki iftarında da şube mali sekreterimiz Sedat Taşdelen hazır bulundu. Odabaş, katıldığı iftarların ardından çalışanlarımızla sohbetlerde bulundu.
Odabaş, özellikle çalışanlarımızın beklenti içine girdiği 'Hükümetin Sendikalar Yasası'na ilişkin' gelişmeler hakkında bilgiler verirken, 1 Eylül'den itibaren Erdemir'de başlayacak olan 24. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleriyle ilgili süren hazırlıkları anlattı.
Odabaş, Erdemir çalışanlarının hak ve menfaatlerin korunmasında dik duruşunu sürdürdüğünü belirttiği konuşmasında 'sendikamız ve çalışanlarımızla birlikte bu duruşumuzu sürdürdüğümüz sürece çok daha iyi haklara ve çalışma koşullarına sahip olacağımızdan emin olabilirsiniz.