AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'u makamında ziyaret etti. Ziyarete Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Aytekin Kazancı, Genel Kuruldan sonra maden faciası nedeniyle Muharrem Coşkun'u ziyaret ederek kendilerine hayırlı olsun dileklerinde bulunamadıklarını ifade etti. Kazancı, Coşkun'a hem hayırlı olsun dedi, hem de hükümetin esnafa sağladığı kolaylıklardan bahsederek şöyle konuştu;
"Küresel krizden dolayı dünyada bir daralma var. Doğal olarak bu daralmadan ülkemizde nispeten az da olsa görüldü. Bunun için iktidarımız esnafa destek amaçlı kredi vermek için birçok çalışma yaptı. İstihdamın azalmasına, dağılmasına kaynak olarak sigorta primlerinin ödenmesi ve yeni işe başlayanların bir müddet devlet tarafından karşılanması gibi çalışmalar yapıldı. Son olarak gündeme gelen üniversite mezunları çalıştıranlar bin TL. ücret verdiği taktirde bunun yüzde 80 'nin devlet tarafından 18 ay boyunca karşılanarak üniversite mezunu arkadaşlarımızın iş bulma konusunda kalifiye elemanların tercih edilmesi noktasında bir nebze olsun işsizliği önleyecek diye düşünüyoruz. Dünyadaki daralmadan Türkiye'nin nasibini almaması mümkün değil, çünkü dünyadaki büyük devletlerin dahi ekonomik anlamda sıkıntıya girdiği hatta ekonomilerin alt üst olduğu dönemler geçirdiler. Bu dönemde Türkiye 2002 yılında Ak Parti'nin iktidar döneminden bu yana ekonomide almış olduğu tedbirlerle birlikte Türkiye krizden en az etkilenen ülkelerden biri oldu. Ama yine de üretim kısıtlanmasından olsun, istihdamdan olsun yine de biraz etkilendi. Hükümet olarak en az zararı almak için çalışmalarda başarılı olduğunu düşünüyorum."
Muharrem Coşkun, başta esnafın finansman sıkıntısı olduğunu belireterek şöyle konuştu;
"Başbakanımızın 10 Nisan'da esnaf ve sanatkarlarla ilgili düzenlediği 30 maddelik bir yapılandırma vardı. Bunun içinde de ilgili bakanlıklara talimatlar verildi ve çalışmalar var.
Bizim sıkıntılarımızın başında finansman sıkıntısı var. Genelde bankalarda kimlik bilgilerinden kaynaklanan sorunlar oluşuyor. Bizim elimizde de fazla yetki bırakmadılar.
10 Binlik bir kredi için onay bekliyorlar, yukarıdan onaylanırsa kredi alabiliyorlar. Onay gelmediği takdirde kredi alamıyorlar. Bunun için de yapısal bir düzenleme gerekiyor. Beyaz bir sayfa açılması gerekiyor.
Bankalar parayı satarak para kazanıyorlar. Esnaf ve sanatkarların geçmişine baktığınızda biz böyle değildik. Bize bu zor günlerimizde yanımızda olan bankalara, özellikle işlerimiz yoluna girdiği zaman gerekli desteği vereceğiz. Ama bizi dışlayan bankaları yeri geldiğinde esnaf arkadaşlarımızın o bankalarla çalışmamasını engelleyeceğiz."