Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Kefeli, yaptığı yazılı açıklamada diyabet hastalarının sorunlarına dikkat çekti.

Diyabet hastalarının en büyük sorunlarından birinin diyabet polikliniği olmaması olduğunu belirten Kefeli, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

 

“YETKİLİLER SESİMİZE KULAK VERSİN”

 

“Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği olarak, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastalarının sosyal hayatta yaşadıkları sorunları bir nebze dahi olsa çözebilmek ve onlara yardımcı olmak, yol göstermek için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Diyabet bilincinin tüm yurtta gelişmesini ve devletimizin diyabetlilere daha çok sahip çıkmasını istiyoruz. Her fırsatta dernek olarak üzerinde durduğumuz konuların başında diyabetli hastalarımızın hastanelerimizde yanlarında olacak onlara yol gösterip bilgilendirecek diyabet hemşiresi isteğiydi. Bazı hastaneler isteğimizi kırmayıp derhal yerine getirerek, polikliniklerde diyabet hemşiresi bulundurdular. Buradan hastane yönetimlerine teşekkür etmek istiyorum. Ama diyabetli hastalarımızın asıl sorunu, hastanelerdeki çilesi bununla kalmıyor. İl Sağlık Müdürümüz Murat İlikhan ve hastane başhekimlerimizden hastanelerimizde diyabet polikliniği istiyoruz. Hastalarımız rutin aylık veya üç aylık tahlillerini yaptırmak için hastanelere gidiyorlar. Tabii ki bütün hastalar gibi aç karnına, ama diyabet hastasının aç karnına alması gereken ya hapı ya da insülini var. Hastalarımız sıra beklerken şekerleri çıkıyor, sıkıntı yaşıyorlar. Ama diyabet polikliniği olmuş olsa ve doktoru gelmeden memur arkadaş tarafından tahlilleri yazılıp hastalarımız kanlarını verse, zamanında insülin ya da haplarını alıp kahvaltılarının ardından, doktorlarını bekleseler inanın diyabetli hastalarımızın yaşam süresini ve kalitesini bir nebze de olsa artırabiliriz kanaatindeyim. Böylece diğer polikliniklerde de yoğunluk azalacak hastalarımız uzman hekimlerimizce daha iyi ortamlarda muayene edileceklerdir. Dernek olarak hastanelerde diyabet poliklinikleri kurulması ve hastalarımızın bu polikliniklerde daha huzurlu bir ortamda yerinde ve zamanında muayene olmaları sağlanmasıdır. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve hastane başhekimlerimizden bu önemli konuya bir an önce çare bulmalarını derneğimiz olarak istemekteyiz.”