Zonguldak Diyabet, Di-yaliz ve Kronik Has-talar Derneği, Devrek'te şube açacak.Temsilciliği Zonguldak'ta bulunan Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Der-neği Devrek ilçesinde aynı isimle şube açacak. Devrek'te yıllarca doktorluk yapmış 4 doktor tarafından atama ile ger-çekleştirilen şube yönetimi yeni üyeler yapıp, Olağan Genel Kurul toplantısı yapılarak başkan ve yönetim kurulu üyeleri seçilerek şube resmiyet kazanacak. Olağan Genel Kurul toplantısı yapılıncaya kadar atama ile göreve gelen Dr. Mehmet İnam, Dr. İbrahim Özkan, Dr. Hayri Özen, Dr. Aydın Nuraydın ve üye Songül Malkoç'tan oluşan ekip belediye tarafından kendilerine tahsis edilen ofiste faaliyetlerini sürdürecek. Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, ”Daha evvel ilçemizde temsilciliği bulan ancak bir türlü faaliyetlerine başlayamayan derneğimiz şube olarak uzaman hekimlerimiz nezaretinde vatandaşlarımıza hizmet vereceklerdir.
Bizlerden dernek faaliyetlerini yürütülebilmesi için büro talebinde bulundular. Bizde belediye binamızın içerisinde boş olan bir odayı kendilerine tahsis ettik ve iç dizaynını da ortaklaşa yapacağız. İlçemizde kurulacak bu dernekle birlikte toplam 93 sivil toplum örgütü bulunmaktadır.
Belediye olarak tüm derneklerin her zaman arkasında olduğumuzu hatırlatmak isterim. Dernekler ilçemizde birlik ve beraberliğin oluşumunu sağlayan kuruluşlardır.
Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur” dedi.