Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı olarak delege seçimlerini bitirdiklerini ifade eden Coşkun, yaklaşan kongreleri hakkında bilgi verdi. 2012 yazında Zonguldak'ta doğal gaz çalışmalarının başlayacağını da belirten Coşkun, bu projeyle şehrin nefes alacağını söyledi.  Zonguldak'taki projelerin hayata geçmesi açısından herhangi bir somut gelişmenin yaşanmadığına dikkat çeken Coşkun, Zonguldak halkının bu konuda beklenti içinde olduğunu sözlerine ekledi. Coşkun, Partimizin Türkiye geneli kongre süreci belli oldu. Delege seçimlerimizi yaptık. Zonguldak adına atılmış somut bir adım yok. Alınan hiçbir yol yok. Filyos Projesi, Mithatpaşa Tüneli olsun gelinen noktada somut bir gelişme yok. Zonguldaklıların beklentileri var. Zonguldak'ta doğal gaz projesi gelecek. Zonguldak'ın havası daha temiz olacak ve şehir adeta nefes alacak dedi.
BU BİR BAYRAK YARIŞIDIR
Zonguldak ve CHP gündemi hakkında açıklamalarda da bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, Merkez İlçe kongresini 1 Nisan 2012 tarihinde yapacaklarını belirtti. Adaylık için henüz kendisinden başka bir adayın adının geçmediğini dile getiren Coşkun, başka adayların olmasının demokrasi açısından önemli olduğunu kaydetti. Coşkun şöyle konuştu;
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanlığı olarak kongremizi 1 Nisan 2012 tarihinde yapacağız. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Kongrenin divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin yapacak. Kongreler demokratik bir süreçtir. Partilerin ileriye daha sağlıklı bakabilmesi adına demokrasinin bir gereğidir. Önümüzdeki günlerde adaylık konusunda açıklamalarımız olacak. Merkez İlçe Başkanlığı için aday olacak başka isim şu anda yok. Bu bir bayrak yarışıdır. Başka adaylar olması da demokrasi adına olumlu bir konudur.
ALINAN HİÇBİR YOL YOK
10 yıllık mevcut AKP iktidarı döneminde Zonguldak adına atılmış somut bir gelişme olmadığına dikkat çeken Coşkun, hem iktidarın, hem de CHP'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. Coşkun, Şu anda maalesef mevcut iktidarın olduğu 10 yıllık dönemde Zonguldak adına atılmış somut bir adım yok. Alınan hiçbir yol yok. Filyos Projesi, Mithatpaşa Tüneli olsun gelinen noktada somut bir gelişme yok. İktidar ve CHP olarak bizler sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekiyor. Zonguldak yalnızlaşmış durumda. Her gün geri gidiyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) üretimi noktasında da herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ortak paydada somut çözümler gerekiyor. Birbirine laf atma, karalama yerine çözüm üretmek gerekiyor. Bu nokta da biz özeleştirimizi yapıyoruz. İnsanlar lavuar alanı projesiyle ilgili değişik söylemler dile getiriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Başkanı Hamdi Uçar, bu projenin hayata geçmeyeceğini söylüyor. Baktığımız zaman yanlış bilgilendirmeler. Lavuar alanın 3 bin metrekaresi Zonguldak Belediyesi'nin. Bu konuda kurumların bir araya gelip çözüm üretmesi lazım. Zonguldak'ta doğal gaz projesi gelecek. Şehir nefes alacak. Zonguldak'ın kanalizasyon sıkıntıları oldu. Çünkü Zonguldak coğrafi açıdan zor bir şehir... Bu yüzden hizmet de zor. Belediyenin imkanları belli. Öğrendik ki, bu doğal gaz projesi devletin yaptığı bir ihale. Zonguldak Belediyesi'nin bir yaptırımı yok. İhale aşaması bitti ve bu yaz hayata geçecek. Doğal gaz projesi başlayıp biteceği zamana kadar açılan kanallar kapanmıyor. Bu noktada Zonguldak'ta bu yaz ciddi bir kaos gözüküyor. Bunun bedeli ne iktidarın, ne de CHP'nin. Böyle bir sıkıntı olacak, bunu kamuoyunun bilmesi gerekiyor. Olaya objektif olarak bakmamız lazım. Zonguldak'ın yolları köstebek yuvası gibi… Şimdi asfalt yapılsa bile 2 ay sonra doğal gaz projesi için tekrar kazı yapılacak. Fotoğrafa herkesin doğru bakması gerekiyor şeklinde konuştu.