Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. Kurumsal İletişim Departmanı Yetkilisi Gökçe Yanmaz, Hattat Holding bünyesinde bulunan 17 şirketin tamamının da çevreye ve doğaya saygılı bir politikayı benimseyerek yatırımların ve çalışmaların da tamamının bu doğrultu bünyesinde gerçekleştirildiğini söyledi.
Holding bünyesinde yapılan çalışmaların tamamının çevre ve doğanın dengesini bozmadan yapıldığına ve yapılan yatırımların başlangıcında öncelikle doğa ve çevre göz önünde bulundurularak projelerin belirlendiğini belirten Gökçe Yanmaz, "Sağlıklı yaşam ve sağlıklı üretimin en önemli koşullarından biri doğal çevreye zarar vermeden, onunla uyumlu yaşayabilmektir. Nasıl ki şu ana kadar Çerkezköy de bulunan 11 fabrikamızın bu şekilde yatırımlarını gerçekleştirdiysek Amasra'da bulunan taşkömürü ve elektrik santrallerimizi de bu doğrultudan vazgeçmeden yapacağız" dedi.
Amasra'da Hema Endüstri A.Ş. 'nin kurmayı düşündüğü elektrik santralinin nasıl çevreci bir santral olacağını açıklayan Yanmaz, taş kömürünün nasıl çevre dostu bir kömür olduğunu şu şekilde açıkladı:
"Biliyorsunuz ki Türkiye'nin bir çok yerinde linyit kömürü bulunmaktadır. Fakat çevreci olarak nitelendirdiğimiz taşkömürü sadece Zonguldak ve Amasra'da vardır. Öncelikle bu iki kömürün birbiri ile karıştırmamamız gerekiyor. Linyit kömüründe kükürt oranı yüzde 5 iken taşkömüründe bu oran binde 3 ile 8 arasında seyretmektedir. Hattat Holding çevreye zarar vermeye değil, aksine çevreci olarak nitelendirilen taşkömürüne gelmiştir. Burada bulunmasının ana nedeni de budur."
Kişilerin tamamen bilgi kirliliğinden dolayı yanlış yorumlar yaptıklarını belirten Gökçe Yanmaz, "Bu noktada tamamen bilgi kirliliğinden dolayı aslı olmayan söylemler vardır. Bu söylemler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim tek amacımız insanlara doğru bilgiler aktarıp onların daha geniş bir açıdan bakmalarını sağlamaktır" dedi.