Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kongresi Zonguldak Öğretmen Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Sağlık-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Semih Durmuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Baro Başkanı Kerem Ertem, Sağlık İl Müdürü Rüstem Albayrak, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin ve üyeler katıldı. Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Eğitim-Bir-Sen'in yapmış olduğu çalışmaları anlatan slayt gösterisi yapıldı. Slayt gösterisinin ardından konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, "Ülkelerin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve gelişmişlik düzeyi bakımından en önemli göstergelerden biriside sivil toplum örgütleri ve sendikalardır. Eğitim bugün ülkemizin en önemli sorunudur. Eğitimdeki en önemli sorunların başında öğretmen ve personel açıkları gelmektedir. Bugün Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi açıklamalarına göre ülkemizde 150 bin, ilimizde ise bin 500 civarında öğretmen açığı varken, 350 bin öğretmen adayımızda atama beklemektedir. Zonguldak'ın bırakın kırsalını en merkezindeki okullarında bile öğretmen açıkları ücretli ve vekil öğretmenlerle giderilmeye çalışmaktadır. Buradan siyasi parti yetkililerini ve sorumluları sorunun çözülmesi noktasında göreve davet ediyorum. Bugün 15 yıllık bir süreçte Memur-Sen'in 400 bin üyeye ulaşması farklı alanlara mal ederek kendi başarısızlığını örtmeye kalkanlar, bu milletin onların 1 ayda 300-350 bin üyeye nasıl ulaştığını da çok iyi bildiğini bilmelerini isterim. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen hiçbir iktidarın yaptıklarına gözü kapalı evet dememiştir ve demeyecektir de. Doğru bildiğimizden şaşmadan ülkemizin ve ilimizin menfaatine olan her konuda öncülük etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde hazırlanacak olan yeni Anayasada olmazsa olmazımız memur siyaset yasağının kalkmasıdır. 
Memur-Sen olarak bizim sendikacılıkta 1.ci önceliğimiz ve olmazsa olmazımız özgürlüklerdir, kesintisiz demokrasidir ve bireyin özgürlüğüdür. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ardından konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, "Memur-Sen Türkiye'nin en yetkili sendikasıdır. Memur-Sen ailesi olarak 73 milyon insanımızın geleceğini dert ederek sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizin zenginleşmesi, gelir dağılımının adil olması bu ülkenin emekçileri olarak kamu çalışanları olarak hak ettiğimiz parayı almaya çalışıyoruz. Kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, "Herkes işini Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında en iyi şekilde yapmalıdır. Sivil toplum kuruluşları çok önemlidir. Güzel bir süreçten geçtik. Biz seçilmişler olarak tarih yazdık, tarih olmadık. Bizim kimseyle kavgamız yoktur. Bütün derdimiz herkes bulunduğu yeri doldursun. Bu millete hizmet etmek için gece gündüz çalışmalıyız. Milli Eğitime büyük bir bütçe ayırdık. Zonguldak Türkiye ortalamasında bulunan bir vilayetimizdir. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri için Fatih Projemiz gündemde. Kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" dedi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise, "Her iyi yapılan iş kutsaldır. Yapılan işin en iyisini yapmak lazım. En kutsal meslek öğretmenliktir. Öğretmenlik istisna olan bir meslektir. Doğaldır haklarını alacaklardır. İstekleri zaman içerisinde yerine gelecektir. Hak ve özgürlüklerini de alacaklardır ama hırla gürle değil. Bugüne kadar bu sendikaya hizmet etmiş olan herkese teşekkür ediyorum. Memurlar tabii ki siyaset yapabilmelidir. Kongrenin herkese hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından, Eğitim-Bir-Sen'de önceki yönetimde yer alanlara hediyeleri verilirken, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve Sağlık-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Semih Durmuş'a da Devrek bastonu hediye edildi.