Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, İlçemizde büyük umutlarla açılan Çaycuma Devlet Hastanesi, son günlerde yaşanan doktor eksikliği yüzünden bölgemiz insanına yeterli sağlık hizmeti verememektedir dedi.
2003 yılında 150 yatak kapasiteli olarak açılan hastanenin 9 yıldır 100 bin nüfuslu ilçeye hizmet etiğini ifade eden Çiloğlu, Merkezi noktada olmasından dolayı Gökçebey ve Bakacakkadı'ya da kısmen hizmet vermektedir. Ancak son bir yıl içerisinde birçok doktor çeşitli sebeplerden dolayı hastanemizden ayrılmıştır. Bundan dolayı hastanemizde uzman ve pratisyen hekim sıkıntısı yaşanmaktadır. Doktor bulunmadığından dolayı birçok vatandaşımız tedavilerinin ya yaptırmamakta ya da tedavi için Zonguldak merkez veya Bartın'a gitmek zorunda kalmaktadır. Yaşanan bu durumlar, bölge insanımızın mağduriyetine sebep olmaktadır. Hastanemizde pratisyen hekim, fizik tedavi, ortopedi, beyin cerrahı, enfeksiyon, kadın doğum, cildiye, KBB, nöroloji, psikiyatri olmak üzere toplam 15 doktora ihtiyaç vardır. Geçen yıl bu zamanlar günde ortalama bin 100-bin 200 hasta ilçemiz hastanesinde poliklinik hizmetinden istifade ederken, bu sene bu rakam bu olumsuzluklar sebebi ile 550-600 hasta civarına düşmüştür. Yaşanan mağduriyetlerden bir örnek vermek gerekirse 7 Ağustos 2012 Salı günü ilçe merkezindeki intihar girişiminde bulunan bir gencimiz olay yeri hastanemize 5 dakika mesafede olmasına rağmen hastanede beyin cerrahı olmaması nedeniyle Zonguldak'a sevk edilmek durumunda kalmıştır. Bu durum da zaman kaybına yol açmıştır. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Aldığımız duyumlar siyasetçilerimizin ve devlet yetkililerimizin bu konuda birçok defa girişimlerde bulunmalarına rağmen sonuç alamadıkları şeklindedir" ifadelerini kullandı.
Bölge halkından gelen yoğun talep üzerine imza kampanyası düzenleyeceklerini dile getiren Çiloğlu, Bir sonraki hafta sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile başta Çaycuma olmak üzere, 5 beldemiz ve 83 köyümüzde 'Hastanemize Doktor İstiyoruz'' adı altında bir imza kampanyası başlatacağız. Bizler dernek ve Çaycuma halkı olarak bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ olmak üzere tüm yetkililerden bu taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.
Bölge halkımızın ve Türkiye'mize yakışır bir sağlık hizmeti alabilmesi için Çaycuma'da yaşanan doktor eksikliğinin bir an evvel giderilmesini talep ediyoruz dedi.