Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi'nde görevli Dr. Bora Yılmaz'a hasta yakınları tarafından saldırı yapıldığı gerekçesi ile Zonguldak Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamanın ardından olayda bulunan aileden açıklama geldi.

 

Gazeteniz Önder'in merkez bürosunu telefonla arayan Salise Kayacık, doktorun yanına özel güvenlik elemanlarını da alarak darp etmeye kalktığını bunun da herkes tarafından net olarak göründüğünü, doktorun polikliniğe 11.30'da geldiğini Tabipler Odası'nın bu açıklama yerine önce hastalara doktorların nasıl davranması gerektiğini öğretmesini istedi.

 

DOKTOR GELMİYOR

Kayacık açıklamasında, Söz konusu olay ile ilgili olan taraf bizim ailemiz yani ablam. Ablam çocuğu ile doktora gidiyor sabah 8'de sıra alarak. Saat 11.30'a geliyor ancak doktor yerine gelmiyor. Ablam 11.00 gibi Sağlık Bakanlığı'nın 184 no'lu telefonunu arayarak doktorun polikliniğe gelmediğini hastası olan çocuğunu saatlerdir hastane koridorlarında beklettiğini söylüyor. Ardından Sağlık Bakanlığı yetkilileri söz konusu doktoru arayarak şikayet edildiğini duyuruyor.

 

BENİ NASIL ŞİKAYET EDERSİNİZ?

Doktor geldikten sonra muayenesinden çıkarak Ender Efe Akçan kimdir diyor? 'İçeri gelin sizin ile içeriğe görüşeceğim, beni siz nasıl şikayet edersiniz diye söylüyor. Bunu tüm hastalar da duyuyor. Ablam ve çocuğu içeri girdiğinde içeride 7-8 güvenlik görevlisi de var. Daha sonra çocuğun muayenesi ile ilgili sorun oluyor ve doktor burada ablamın üzerine yürüyor vurmaya çalışıyor araya güvenlikçiler girerek ablamı yaka paça götürmeye çalışıyorlar, bunu da koridorda olan herkes net bir şekilde görüyor. Doktor yürüyerek acile gidiyor oradan da yoğun bakıma yatıyor olay bundan ibarettir. Doktor hastaya vurmuştur, vurmaya kalkmıştır. Hastaneye giden de benim. Doktora tepkimi gösterdim ama kesinlikle bir tartaklama olmadı. Tabipler odası önce doktorlarına hastalara nasıl davranması gerektiğini öğretsin, olay zaten mahkemeliktir olay ortaya zaten çıkacaktır.