Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, emeklilere maaşlarını bankamatiklerden çekerken dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Başkan Sarıoğlu, emeklileri bankaya geldiklerinde sadece banka memurları ile muhatap olmalarını sözlerine ekleyerek şunları söyledi;
"EMEKLİLER ZATEN ZOR DURUMDA"
"Emeklilerimiz maaş aldıkları şubelerinde dikkatli olsunlar. Bankaya geldikleri zaman memurlarla muhatap olmalarını, memurların dışında hiç kimseye güvenip kartlarını vermemelerini, kartlarını göstermemelerini, bankamatikten para çekerken şifrelerini bir başkasına söylememelerini tavsiye ediyoruz. Bu hafta içerisinde bir emekli vatandaşımız maaşını bankadan çektikten sonra bir kişi tarafından dolandırıldı. Bu türü dolandırıcılıklara maruz kalmamaları için emekli vatandaşlarımızın çok dikkat etmesini istiyoruz. Biz uyarılarımızı her zaman yapıyoruz, ama bazen emekli vatandaşlarımız insanlara inanarak kartlarını gösterebiliyorlar. Bütün emekli arkadaşlarımdan rica ediyorum, bankaya geldikleri zaman kesinlikle görevli memurların dışında hiç kimseyle muhatap olmasınlar. Bankada ki güvenlik görevlisiyle muhatap olsunlar. Dışarıdan hiç kimseye kartlarını göstermemelerini, şifrelerini söylememelerini ve aldıkları maaşlarını saydırmamalarını talep ediyorum. Zaten emekliler zor durumda, intibak yasamız da çıkmadı. Görevli dışında kimseden yardım istemesinler."