Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'ın doktorların emekli maaşlarını yükseltmek için çalışma başlattıklarını açıklaması ile ilgili bir değerlendirme yaparak, Emekli maaşlarının düşüklüğü, emekli olunca yüzde 50'yi geçen ücret kaybı sadece doktorlarımızın değil, tüm sağlık çalışanlarının büyük bir sorunudur.
Sayın Bakan'dan beklentimizi ise, tüm sağlık çalışanlarının emekli maaşlarının yükseltilmesi için çalışma yapmasıdır. Böyle bir çalışmayı biz destekleriz dedi.
Yıllarca özveri ile hizmet üreten sağlık çalışanlarının emeklilikte sefalete mahkum edildiklerini ifaden eden Başkan Kılıç, sağlık çalışanlarının emeklilik günlerini endişe ile beklediklerini, sağlık çalışanlarının geçinememe korkusuyla ya emekli olamadığını, ya da emeklilikte de çalışma zorunda kaldıklarını belirtti.
EMEKLİLİK ÇİLE DÖNEMİ
Emekliliğin sağlık çalışanları için çile döneminin adı olduğunu kaydeden Kılıç, Bugün sağlık çalışanları için emeklilik yeni bir çile döneminin adıdır. Düşük maaşlar, sağlık çalışanlarına emekliliği zehir etmektedir. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik, ne yazık ki, sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur şeklinde konuştu.
DÖNER SERMAYELER
EMEKLİLİĞE YANSITILSIN
Emekli maaşlarının yükseltilmesinin yolunun döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasından geçtiğini kaydeden Kılıç, Emekliliğin sağlık çalışanlarına zehir olmaması için yapılacak tek bir yol vardır, o da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır.
Türk Sağlık-Sen olarak biz çalışanların bu konuda taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Maliye Bakanlığı'na verdik. Sağlık Bakanlığı'nın bir torba yasa hazırlığı içerisinde olduğu dillendirilmektedir.
Bizim bu torba yasadan beklentimiz döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması ile ilgili bir düzenleme yapılmasıdır dedi.  Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı, adaletli bir paylaşımın yapıldığı, vaktinde ve tam ödenen, emekliliğe de yansıtılarak geleceklerini de garanti altına alan bir döner sermaye sistemi istediklerini belirten Başkan Kılıç, düzenlemenin doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru, teknisyen, memur ve hizmetli dahil olmak üzere sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsaması gerektiğini söyledi.