Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç yaptığı açıklamada, hastanelerde çalışan arkadaşlarının döner sermayelerinin hastane yöneticisi, idarecilerin ve sağlık bakanlığının yanlış uygulamalarından dolayı almış oldukları döner sermaye ücretlerinin düştüğünü ve bu haksızlığa son verilmesini istediklerini belirtti. Kılıç, Sağlık Bakanlığı tarafından Mart 2011'de hastanelerde kaliteyi arttırmak için Kalite yönetim sistemini uygulamaya konulmuştu. Hizmet Kalite Standartlarını uygulamaları için hastanelere yaklaşık altı ay bir süre tanımış ve Ekim 2011 ile Ocak 2012 tarihleri arasında tüm hastaneler hizmet kalite standartlarına göre denetime tabi tutulmuştur.
Denetimler sonucunda hastanelere puanlar verilmiş ve hastanelerin önemli bir kısmı düşük puan almıştır. Düşük puan alan hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının döner sermayeleri düşürülmüştür. Hastanedeki fiziki ve teknik alt yapı yetersizliğinden, binaların eski olmasına kadar birçok husus kalite standartlarını belirlemektedir. Bu gibi durumlarla çalışanın hiçbir alakasının olmadığı gayet açık iken, yaşanan aksaklık ve eksikliklerin faturasının sağlık çalışanlarına kesilmesi adil bir yaklaşım değildir. Yapılan denetimlerle hastanelerin kalitesi ile ilgili bir problem varsa Bakanlık yetkililerinden Hastane başhekimlerine tüm idareciler bunu çözmekle mükelleftir. Böyle bir denetimin amacı da sorunları çözmek olmalıdır. Fakat Sağlık Bakanlığının bu denetimleri adeta sağlık çalışanlarını cezalandırma aracına dönüştürmesi yanlıştır. Puanlama sisteminin birim bazında da uygulanarak negatif puanlamanın artırılması suretiyle çalışanlara ikinci bir mağduriyet yaşatılması da bakanlığın kalite yerine cezayı esas aldığını göstermektedir. Döner sermaye yönetmeliği değişti hak kaybına neden oldu.
ugünde kalite yönetimi ile cezalandırma yöntemine dönüştü. Bu konuda Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi ilk adımı atmış ve kalite yönetimi denetimlerde düşük puan alan Sağlık Kuruluşlarında çalışanların döner sermayelerinin düşürülmesi üzerine Sağlık Bakanlığı'na başvuru yapmıştır. Başvuruda Sağlık Bakanlığına bağlı olarak yapılan hizmet kalite standartları çerçevesindeki puanlama sisteminin sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin hesaplanmasında kıstas alınmaması istenmiştir Denetimler sonucu ortaya çıkan adaletsiz ve hakkaniyete aykırı durumun ivedilikle çözüme kavuşturulması talep edilmiştir dedi.