AKP Alaplı ilçe Başkanı Çaturoğlu, iki günde iki bakan ziyaretiyle ilgili düşüncelerini açıklarken,  bölgemizin Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu ifade etti.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Aygün'ün Zonguldak ve ilçelerine yaptığı ziyaretlerini değerlendiren Alaplı AKP  ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, bakanlar gelmeden önce sorunlarla ilgili hazırlık yaptıklarını dile getirdi.
Çaturoğlu, Alaplı kaymakamı Aydın Memük, il genel meclis üyesi Ayhan Akman, Alaplı sağlık grup başkanı Dr. Rafet Yılmaz, Alaplı devlet hastanesi başhekimi Fuat Gündoğdu, Kdz. Ereğli sağlık Grup Başkanı ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Yüksel Tuncer ve Alaplı Devlet Hastanesi Müdür yardımcısı Şaban Badem, yönetim kurulu üyemiz Yaşar Uludağ ve Zonguldak milletvekilimiz Polat Türkmen ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nda  ziyaret ve görüşmelerde bulunduklarını,  Alaplı diyaliz merkezinin iç teçhizatı ve çevre düzenlemesi, Alaplı devlet hastanesinin doğalgaz dönüşümü, polikliniklerin asansörü ve Karşıyaka mahallesi'nde Alaplı belediyesinin bağışlayacağı bir arsaya aile hekimliği merkezi yapılmasının sağlandığını, ayrıca hastane için branş doktoru talebini ilettiklerini ifade ettikten sonra, bakanların ziyaretleriyle ilgili şöyle dedi:

Sanayi ve ticaret bakanımız Zonguldak'ta
10 Temmuz cumartesi günü sanayi ve ticaret bakanımız Nihat Ergün bürokratları ile birlikte ilimizde birçok ziyaret ve temaslarda bulundular. hem Alaplı kaymakamlığımız, hem ticaret ve sanayi odamızın, hem ilçe başkanlığımızın Alaplı ile alakalı sanayi ve ticaret bakanlığını ilgilendiren konularda hazırlanmış olan Alaplı OSB yapılması planlanan Alaplı limanı, esnaf ve iş adamlarımızın başta sicil affı ve kredibilite sorunları ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini içeren dosyaları sn. bakanımıza takdim ettik.

Ulaştırma bakanımız Alaplı'da                                                                                                                                      

11 Temmuz pazar günü ise Çin ziyaretinden döner dönmez doğru dürüst dinlenmeden Zonguldak'ımızı ve Alaplı'mızı ziyaret eden ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım'a şükranlarımızı sunuyoruz. sn.bakanımız bir dizi açılış ve ziyaretin yanı sıra Alaplı'ya yapılması planlanan liman projesi hakkında yerinde yetkililerden bilgi alarak olumlu değerlendirmelerde bulunmuştur. Alaplı-Akçakoca arası kocaman mevkiinde yapılan tünellerde incelemelerde bulunmuştur. alaplı kaymakamımız sn. Aydın Memük, belediye başkanı Nevzat Çimenoğlu ve ilçe teşkilatımızın fatih mahallesi köprüsü, Yığılca-kavukkavla ilave karayolu Alaplı duble yolu şehir geçidi yan yol ve kılçak-kıran ve kocaman köyleri kavşak uygulamaları, Alaplı-ormanlı ve Alaplı-Yığılca yolu ve kantar ile ilgili sıkıntıları bildiren dosyalar Bakanımıza bizzat sunulmuş ve Karayolları Genel Müdürüne tevdi edilmiştir. Bir daha ki hafta detayları görüşmek için Milletvekillerimizle Karayolları Genel Müdürlüğüne giderek çözüm noktasında çalışma yapılacaktır.
Her iki Bakanımıza verilen dosyaların çözümü noktasında takipçisi olacağız. Bakanlarımızın ziyaretlerine vesile olan Sn. Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen Valimiz Erdal Ata ile İl başkanımız Hamdi Uçar'a Alaplı ilçe Teşkilatı olarak şükranlarımızı sunuyoruz.

Alaplı- Yığılca Karayolu

Asfalt ihalesi bitirilmiş olup önümüzdeki günlerde asfaltlama çalışmalarına başlanacaktır. Ormanlı yolunda ise taş duvar ve sanat yapıları müteahhit firma tarafından yapılmaya başlanılmıştır.
 Baraj projesinin son durumu

Alaplı ve tüm köylerini içme suyu ihtiyaçlarını en mükemmel bir şekilde çözüme kavuşturacak Alaplı Barajı (gölet) projesi sayın Bakanımızın talimatlarıyla DSİ Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğünce fizibilite çalışmaları tamamlanarak Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na sunulmuştur. Bütün bu olan bitenlerin bir tek açıklaması vardır. Bölgemiz ve İlimiz Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir. Emeği geçen herkese Alaplı ilçe Teşkilatı olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.