Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, 2010 yılı içinde ilçe köylerinde hedefledikleri asfalt ve parke taşı döşeme çalışmalarında yüzde 100 oranlara ulaştıklarını ve alt yapı çalışmalarında da önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. AK Parti İl Genel Meclisi üyeleri Ali Coşkun ve Ayhan Akman ile birlikte 2010 yılını değerlendiren Kaymakam Memük, her konuda vatandaşlarının yanında olduğunu söyledi. İl Özel İdare ve KÖYDES yatırımlarını değerlendiren Memük, "2010 yılında İl Özel İdaresi yatırım programı yapıldı. İçişleri Bakanlığı KÖYDES projesini uyguladık. KÖYDES projesini Kaymakamlık olarak yürüttüğümüz için bize ilk kısım olarak 480 bin TL, diğeri ise, 485 bin TL kaynak aktarıldı. İkinci kısım kaynak olarak aktarılan 485 bin TL ise Eylül ayı itibariyle aktarıldı. Birinci ilk kısımda gönderilen kaynakla 12 kilometre asfalt 3 menfez bir tane de 30 metre ebadında İsafaklı köyünde duvar yaptık. Yapılan 12 kilometre asfaltın 5,5 kilometresi Gümeli'de Alioğlu, Aydınyayla ve Çatak köyünde ise 6,5 kilometre olmak üzere toplam 12 kilometre asfalt yaptık. İkinci kısımda ise Aydınyayla ve Gürpınar köyünün içme suyu projesini gerçekleştirdik. Gökhasan, Kılçak, Hasanlı, Sofulu, Kabalar ve Osmanlı köyünde parke uygulaması yaptık. 9 bin 250 metrekare parke verdik. İkinci kısımdan artan bir 325 bin TL bir ödeneğimiz var. Bu ödeneği de 20 tane köyümüze 32 bin metrekarede parke alımı yapacağız. Bunun döşeme çalışmalarını ihale ederek başlatacağız. Ayrıca 1 ton rotmiks alarak ilçedeki tüm yollarda bakım ve onarım çalışmaları yaptık" dedi.
İlçede bin 400 aileye kömür yardımında bulunduklarını kaydeden Memük, "Alaplı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) toplam bin 400 aileye orman köyü olanlara 750 kilogram, orman köyü olmayanlara ise birer ton olmak üzere toplam bin 300 ton kömür dağıtımı yaptık" diye konuştu. İlçedeki su sorunun çözümüne yönelik gölet projesinin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ihale edildiğini belirten Memük şöyle konuştu:
"Gölet projesi ile ilgili olarak DSİ projesini ihale etti. 2011 yılının sonuna kadar projesi tamamlanacak 2011 yılından sonra da yatırım planına göre çalışmalara başlanacak. Bunun yanı sıra Alaplı deresinde dere yatağının alçalmasından dolayı dere yatağının yükselmesi için bend çalışması yapılıyor. Bu çalışma aynı zamanda sel olaylarına karşı ve mil oluşmasını engelliyor."
Mollabey alternatif yolu ile ilgili bilgiler veren Memük, "Mollabey'de alternatif 7 kilometre yol için biz kadastro çalışması yaptık. Söz konusu bu yol, yol ağımızda yok. bu proje büyük bir proje 70 dönüm kamulaştırma gerekiyor ve aynı zamanda söz konusu 7 kilometrelik alanda DSİ'nin de Alaplı'dan Mollabey'e kadar alanda dere güzergahını ıslah etmesi lazım" dedi.
Köylerdeki alt yapı ve kanalizasyon çalışmalarını değerlendiren Memük, "Köylerimizde alt yapı çalışmalarında kanalizasyonlar da yüzde 50 seviyelerindeyiz. Su şebekesinde yüzde 90'lardayız. Asfalt çalışmalarında ise yüzde 70 civarındayız. Bizim 330 kilometre yolumuz var. Bu yolun 200 kilometresi asfalt, 30 kilometresi stabilize geri kalan yol ise ham yolumuz var. Bize köy muhtarlarımızdan 50 kilometre asfalt talepleri var. Biz bu konuda köy ve mahalle içlerinde parke döşeme çalışması yapmayı düşünüyoruz. Biz bu yıl toplam 40 bin metre kare parke vermiş olacağız.
Bizim 2010 yılında asfalt hedefimiz 20 kilometre asfalt yapımını gerçekleştirmekti. Biz bu hedefi tutturduk. Parke çalışmalarında da yüzde 200 oranında hedefimizi gerçekleştirdik" diye konuştu. Gümeli beldesindeki yaylaların mutlak suretle turizme kazandırılması gerektiğini belirten Memük, sözlerini şöyle tamamladı:
"Gümeli'de yayla yolunun yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Valilik kanalıyla teklifte bulunduk. Bu yolun standartlara uygun olarak yapılması için mutlak suretle turizm yolu ağına alınması lazım. Bu yol projesi çok büyük bir proje bu yol ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gelecek ödenekle yapılabilir."