Zonguldak Sağlık Müdürlüğü ve ZKÜ Öğrenci Konseyi arasında "Dumansız Kampüs Sözleşmesi" imzalandı.
Zonguldak Sağlık Müdür Yardımcısı Selahattin Çolak "Dumansız Kampüs Projesi" kapsamında Dumansız Kampüs Sözleşmesi imzaladı. Öğrencilerin böyle bir uygulamadan dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden Sağlık Müdür Yardımcısı Selahattin Çolak, "Öğrenci arkadaşlarımız çok güzel bir uygulama yapıyor. Bizler de bu projelerde örnek olmak istiyoruz" dedi.
Ölümcül hastalıklara bile neden olan sigaranın bir daha içilmeyeceği konusunun yer aldığı sözleşmede, 'Hayatımın en verimli çağında çevremdekilere daha yakın olabilmek için onlara olan sevgimi dumansız bir şekilde verebilmek için, benim gibi yaşayan ve düşünen insanlara daha iyi örnek olabilmek için maddi ve manevi olarak kendime daha saygılı davranabilmek için sevdiklerimi ve sevenleri de bir daha üzmemek için sigarayı içmeyeceğime ve bırakacağıma dair söz veriyorum" bilgileri yer alıyor.
Çolak, öğrenci konseyi ile ortak hazırlanan proje kapsamında sözleşmeyi imzalayarak projeye destek verdi.
ZKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Derendeli de "Bu projeye ilk olarak sağlık camiasından başladık. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de bu konuda bize çok büyük destek sağlıyor. Bu konuya destek verdikleri için de kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.