'Özlemle ve minnetle anıyoruz' başlığı altında yazılı bir açıklama yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Büyük Önder Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 71.yılında rahmet, özlem ve şükranla anıyorum" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 71.yılında bir kez daha özlemle, minnetle anıyoruz.
10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yaman Büyük Önder Atatürk, 57 yıllık hayatını milletine adayan, milleti için çalışan; fikirleri, eserleri halen bütün dünyaca örnek alınan büyük bir devlet adamıdır.
Milli birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk'ü anlayabilmek, nesilden nesile anlatabilmek, eserlerine ve fikirlerine sahip çıkabilmek; vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğimizin sonsuza dek en büyük teminatı olacaktır. Bu nedenle hepimizin, kendimizden sonra gelecek nesillere, Atatürk'e olan sevgi ve saygımızı, minnetimizi; muhafaza ederek emanet etme sorumluluğumuz ve zorunluluğumuz vardır.
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir" sözleriyle, fikirlerinin ve duygularının iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizen Büyük Önder Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 71.yılında bir kez daha rahmet, minnet, özlem ve şükranla anıyorum.