Cumhuriyet Kadınları Derneği kuruluşunun 16. yıl dönümünü kutluyor.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Öznur Özkök, derneğin örgütlenmesinin 16. Kuruluş yıldönümü nedeniyle 5 Aralık 2012 Çarşamba günü Anıt Kabir'de Atatürk'ün huzurunda olacaklarını belirtti. Ziyaretlerinin bir başka sebebinin ise Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Anayasal bir hak olarak verilişinin 78. Yıl dönümünden dolayı olduğunu belirten Özkök, Türk Kadınının Ata'sına bağlılığının sebeplerinden en önemlisi olduğunu saydığımız bu gün aynı zamanda Türk ulusunun Dünya devletlerine karşı açık bir yüz akıdır dedi.
Özkök'ün açıklaması şu şekilde: 5 Aralık 2012 Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin yurt çapında örgütlenmesinin 16.  kuruluş yıldönümüdür. Bu tarihte saat 11,00 de Anıt Kabir de Atatürk'ün huzurunda olacağız.
Bu ziyaretimizin bir başka özelliği ise Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Anayasal bir hak olarak verilişinin de 78. Yılı olmasıdır.
Kadınlara, 1930 yılında belediye seçimlerinde seçme, 1933 yılında çıkarılan Köy Kanunuyla muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 1934'te Anayasada yapılan bir değişiklikle milletvekili seçme ve seçilme haklarının tanınmasıyla, Türk kadını layık olduğu değere kavuşmuştur. Kadınlara tanınan bu hakların o yıllarda birçok Avrupa devletlerinde bile bulunmayışı, Atatürk'ün kadın haklarına verdiği değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır.
Türk Kadınının Ata'sına bağlılığının sebeplerinden en önemlisi olduğunu saydığımız bu gün aynı zamanda Türk ulusunun Dünya devletlerine karşı açık bir yüz akıdır.
Bu fırsatla Devrim Kanunlarına zıtlık adına düzenlenen Okullardaki Kılık-Kıyafet yönetmeliğine de değinmek isteriz.
Yönetmelik, Kılık –Kıyafeti değil BEYİNLERİ hedef almaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığı, 27 Kasım 2012 günlü 28480 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlamış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık  Kıyafetine Dair Yönetmelikle sözde reform olarak sunulan  4+4+4 uygulamasının temellerini sağlamlaştırmak istemektedir.
Hukukun gereği gibi uygulanması halinde yeniden geri alınacağına inandığımız bu düzenleme ile yapılmak istenen esas olarak eğitim sistemimizin temel ilkelerinin, iktidarın amaçlarına uygun olarak  alt- üst edilmesidir.
Yeni yönetmeliğin yapmak istediği, türban'la simgelenen siyasal anlayışın çocuklarımız, özellikle de kız çocuklarımız üzerinden yeniden dizayn edilmesidir. Cinsiyetçi bir bakışla desteklenen, 0 Yönetmelikle gelen , vücut hatlarını belli eden, şort, tayt gibi kıyafetler, diz üstü etek, kısa pantolon, yırtmaçlı etek, kolsuz tişört  yasağı ise, kız çocuklarımızın cinsel meta olarak görüldüğünün açık örneğidir. Bu anlayış, giderek, kız çocuklarının tümü ile mahrem kılınıp evlere kapatılmasına kadar gidecektir. Özünde, kesintili eğitimle  yapılmak istenen de bu değil midir?
Daha da önemlisi;  Cumhuriyet eğitimi, bilime dayanmalı, bağımsızlıkçı, aydınlanmacı ve halkçı bir ulusal politikanın ürünü olmalıdır.
Her yeni siyasi iktidarın,  kendi siyaseti üzerine inşa edilecek eğitim politikaları, yeni kuşakların bilinçlerinde yarılmaya ve ayrışmaya neden olacaktır. İktidar, bu düzenlemelerle ateşle oynamaktadır. Ancak yanacak olan bizim geleceğimizdir. Biz kadınlar, herkesi geleceğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.