Filyos Beldesinde, Avrupa Birliği kapsamında 2 ülkeden ve Türkiye'den toplam 25 öğrenci Belediye Başkanı Ömer Ünal'ı makamında ziyaret etti.

Filyos Beldesinde, Avrupa Birliği kapsamında 2 ülkeden ve Türkiye'den toplam 25 öğrenci Belediye Başkanı Ömer Ünal'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, Mehmet Çelikel Lisesi personelinden Sinem Bakkaloğlu, Tarih Öğretmeni ve aynı zamanda Yaşam Koçu Nalan Bozkurt Akı ile 2 ülke ve Türkiye'den gelen öğrenciler katıldı. Belediye Başkanı Ömer Ünal'ı makamında ziyaret eden öğrenciler burada Başkan Ünal'dan Filyos hakkında bilgiler aldı. Ünal, ziyaretin ardından öğrencilere Filyos'u tanıtan dergi sunarak karşılıklı olarak hediye takdim edildi. Daha sonra öğrenciler Filyos Kalesi ile antik tiyatroyu gezdiler. Mehmet Çelikel Lisesi personeli Sinem Bakkaloğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada Litvanya'dan ve Yunanistan'dan gelen öğrencilerin Filyos'u ziyaret ettiklerini proje kapsamında Tios'u canlandıracak bir proje olduklarını belirtti. Bakkaloğlu, 2004 yılından bu yana Avrupa Birliği Projeleri içerisindeyiz. Bu projede ise bir nokta bir kapsamında bir araya geldik. Mehmet Çelikel Lisesi İzcilik Kulübü aynı zamanda Tarih Öğretmeni Nalan Bozkurt Akı ile beraber Filyos üzerine Filyos tarihine dönüş şeklinde tek ders Tios adı altında bir proje yazdık. Ulusal ajanstan onay aldık. Şimdi ise Litvanya ve Yunanistan'dan ortaklarımız var. Yunanistan'dan 5 öğrencimiz katılıyor. Litvanya'dan ise 6 öğrencimiz katılıyor. Projemiz 23-28 Eylül arasında gerçekleşiyor. Bu gün ise projemizin üçüncü günü. Cuma akşamı ise son final olacak. Bunun öncesinde Tios'u canlandıracak bir projemiz olacak. 3 ülke Tios'u canlandıracak amfi tiyatroda müzik ve dans eşliğinde gösteri yapacaklar dedi.
Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise beldeyi ziyaret eden öğrencileri teşekkür ederek, Filyos'un artık dünyaya tanıtılması gerektiğini söyledi. Ünal, Buraya gelen bir turist kafilesi değil, bunlar Filyos'un tanıtımını yapan gerçek kişiler. Bende Mehmet Çelikel Lisesi mezunuyum. Hocalarımız Avrupa Birliği ile bağlantılı olarak bir proje yapıyorlar ve bu proje kabul görünüyor. Bu proje kapsamında 23-28 Eylül tarihleri arasında Filyos'la ilgili çalışmalar yapılıyor. Şuanda da yaptığımız onlardan bir tanesidir. Litvanya'dan ve Yunanistan'dan misafirlerimiz var. Onlarda katılımcı gurubundalar. Bu projeyi dünyaya tanıtım amaçlı olarak biz bunu görüyoruz. Görüyoruz ki artı Filyos dünyaya tanıtılması gerekilen bir proje olarak görmekteyiz. Burada emeği geçen hocalarımıza, Mehmet Çelikel Lisesi çalışanlarına ve katılan yabancı gruplara teşekkür ediyorum. İnşallah bize onları memleketlerinde ziyaret edeceğiz. Dolayısıyla Filyos'u tanıtan kişilere ben şahsım olarak teşekkür ediyorum. Antik tiyatroda kazıların bir kısmı var. O kısımda hocalarımız bunu yapacaklar. Biz Belediye olarak altyapı ve enerji desteği vereceğiz. İnşallah Cuma günü saat 10:00-11:00 gibi planımıza göre herhangi bir aksilik olmazsa Tios'un antik tiyatrosunda ilk gösteri yapılmış olacak. İlk olması önemli çünkü tarihi bir gün olacak. Ben herkese teşekkür ediyorum dedi.