Alaplı Kent Konseyi Başkanı Mustafa Öztürk, Alaplı'nın yaşadığı sıkıntılardan kurtulabilmesi için Düzce'ye bağlanması gerektiğini söyledi. Bölgeye gelen yatırımcıların teşvik alamadığını, sanayi arazisi bulamadığını belirten Öztürk, Alaplı'nın sınırlarının mutlaka genişlemesi gerektiğini vurguladı.

17 Şubat 2012 tarihinde Alaplı Kaymakamlığında gerçekleştirilen birlik ve beraberlik toplantısında Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun Düzce'ye bağlanalım söylemi ile başlayan harekete Alaplı Kent Konseyi Başkanı Mustafa Öztürk'de katıldı. Alaplı'nın yaşadığı sıkıntıların sorununun acilen çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Öztürk açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

OLUMLU ADIM ATILMIYOR
Alaplı'nın yıllardır belirli sorunlar var ve bu sorunlar hiçbir şeklide çözüme kavuşturulmuyor, konuşuluyor, imzalar atılıyor, beyanatlar veriliyor ancak olumlu bir adım atılmıyor. Alaplı'da tersaneler ile ilgili sıkıntılar oldu, teşvik konusunda destek yok, mevcut esnafın durumu zaten ortada bu yüzden herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmadı. Firmalar geliyor teşvik ve sanayi arazisi olmadığı gerekçesi ile gidiyor. Alaplı göç alan değil yıllardır göç veren bir ilçedir.

TAM DESTEK VERİYORUZ
17 Şubat tarihinde Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Kaymakamlıkta yapılan toplantıda kendisi de Düzce'ye bağlanması konusu dile getirdi. Belediye Başkanımızın bu konudaki konuşmalarına tam destek veriyoruz. Düzce'ye bağlanmak istiyoruz Düzce'nin son yıllarda geldiği nokta ortadadır. Şantiyeye dönmüştür nüfusunu katlamıştır, yatırımcı fazladır. En azından Düzce'ye bağlanırsak Alaplı limanının da faaliyete geçebilir, böyle bir durum hayata geçerse Alaplı ayağa kalkar.

SINIRLAR GENİŞLEMELİ
Alaplı sınırları dar Alaplı'nın acil olarak sınırlarını genişletmesi gerekiyor. Biz Kent Konseyi olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yapmaya hazırız. Kılçak, Aşağıdoğancılar, Küçüktekke Köylerinin biran önce belediye sınırları içerisine girmesi gerekir.