Alaplı Kent Konseyi Genel Kurulu'na ilçe yöneticilerinin pek çoğu katıldı. Alaplı'nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşmacıların sözleri güne damgasını vurdu.

KONSEY ÜYESİ DEMİRCİ: Bugün Çatak köyüne asfalt geliyor kantar sorun olmuyor ama belediye asfalt dökecekken kantar hep sorun oluyor. İlçede şehir içinde mahallelerde yollarımız çok bozuk yolların asfaltlanması için acilen çalışma yapılması gerekir.

KONSEY ÜYESİ ULUKAYA:
Sosyal tesisler ve oyun alanları iç içe bunun en basit örneği Akçakoca ve Ereğli'dir. İnsanlar sosyal tesislerden istivada ederken 20 adımda şehir merkezine geçiyor.

AKP'Lİ BAŞKAN ÇATUROĞLU: Kent Konseyin gündem olarak sunmuş olduğu maddeler buradaki konuşmacıların tartıştığı konuların yanında birazda garnitür gibi kalıyor. Bugün muhalefet Belediye Başkanı var diye onu cezalandıracak bir noktada değil bilakis ona da kolumuzu açmış bir vaziyette hizmetlerden azami bir şekilde istiva de etmesi içinde bizde yerel temsilciler olarak elerimizden gelen ne varsa onları da yapmaya çalışıyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ÇİMENOĞLU: Asfalt konusuna herkes değindi. Asfalt ile ilgi kantar sıkıntısı yaşıyoruz. Kantar Alaplı'yı Zonguldak'tan koparan bir ucubedir. Yanlış bir yere yapılmıştır. Bu kantardan sadece belediye değil hepimiz sorumluyuz. Yasal olarak kağıt üzerinde Zonguldak'a bağlıyız ama fiiliyatta biz Zonguldak'tan koptuk Düzce'ye bağlandık.

KAYMAKAM MEMÜK: Alaplı'nın birçok konuda belli bir mesafe aldığını ve birçok şeyin yapıldığını görüyoruz. Daha da ileriye gitmesi için diğer yerleşim yerlerine bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle çevre köylerinin mutlaka belediyeye bağlanmalı, Alaplı'nın vizyon projelerini hayata geçirilmeli.

Alaplı Kent Konseyi 3. olağan genel kurul toplantısını Alaplı Belediye Kültür Sitesinde gerçekleşti. Toplantıya Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Öztürk, DP İlçe Başkanı Mehmet Yaman, Oda ve Dernek Başkanları, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı İbrahim Çöbek, komisyonların ve yürütme kurulunun çalışmalarına devam ettiğini belirterek, Engelliler komisyonunun da oluşturulduğunu söyledi.

SOSYAL TESİS VE OYUN ALANI TALEBİ
Toplantıda söz alan Kent Konseyi üyesi Hikmet Ulukaya, ilçede sosyal tesislerin ve oyun alanların çoğalması gerektiğini belirttiği konuşmasında, "Sosyal tesisler ve oyun alanları iç içe bunun en basit örneği Akçakoca ve Ereğli'dir. İnsanlar sosyal tesislerden istivada ederken 20 adımda şehir merkezine geçiyor. Bizim Alaplı'mızda bu yok bunu olması için çalışmalar yapmamız gerekir" dedi.

"KİME HESAP SORACAĞIZ"
Alaplı'nın en önemli sorunlarının başında bozuk ve asfaltlanmayan yollar olduğunu belirten Kent Konseyi Üyesi Mahmut Demirci ise konuşmasında "Bugün Çatak köyüne asfalt geliyor kantar sorun olmuyor ama belediye asfalt dökecekken kantar hep sorun oluyor. İlçede şehir içinde mahallelerde yollarımız çok bozuk yolların asfaltlanması için acilen çalışma yapılması gerekir. Bu konuda kime hesap soracağız" şeklinde konuştu.

"KOLUMUZU HİZMET İÇİN AÇTIK"
Alaplı gerçek sorunlarının daha derin ve daha büyük olduğunu ifade eden Alaplı Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, "Kent Konseyin gündem olarak sunmuş olduğu maddeler buradaki konuşmacıların tartıştığı konuların yanında birazda garnitür gibi kalıyor" dedi. Çaturoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Alaplı'nın esas sorunları daha derin daha büyük burada ki sorunlar belediye iş birliği ile çözülecek sorunlardır. Köylerdeki çöplerle ilgi şikâyetler var. Bununla ilgi üzerinde çalıştığımız projeler var. Çevre ve Orman Bakanlığına bununla ilgi dosyaları sunduk. Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden bu yıl için herhangi bir çalışma yapamayacaklarını ancak önümüzdeki yıl için köylerdeki çöplerinde toplanması noktasında kaynak aktarımı yapabileceklerini söyledi. Biz bugüne kadar yapılmış ne varsa onlara sahip çıkmayı ve bunlardan sonrada yapılacak olanlara arkasında olmayı taahhüt ediyoruz. 40 Milyon TL'lik bir proje üzerinde çalışıyoruz.49 köyümüzün ve 8 mahallemizin Alaplı Belediyesi merkezi dahil olmak üzere su problemini cazibeli bir şekilde halletmek istiyoruz. Şimdi hizmeti engelleyen bir iktidar olsak bunu belediyenin dışında tutarız. El birliği ve gönül birliği yapılamayacak hiçbir şey yok. Bu göletle birlikte Alaplı deresi de tertemiz bir hale gelecektir. Bunun örneklerini diğer İl ve İlçelerde gördük. Burada bugün muhalefet Belediye Başkanı var diye, onu cezalandıracak bir noktada değil bilakis ona da kolumuzu açmış bir vaziyette hizmetlerden azami bir şekilde istiva de etmesi içinde bizde yerel temsilciler olarak elerimizden gelen ne varsa onları da yapmaya çalışıyoruz"

"DÜZCE'YE BAĞLANDIK"
"Yasal olarak kağıt üzerinde Zonguldak'a bağlıyız ama fiiliyatta biz Zonguldak'tan koptuk Düzce'ye bağlandık" sözleri ile konuşmasına başlayan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, kantar yüzünden ilçede asfalt dökemediklerini belirtti. Kantar yüzünden büyük sıkıntılar çektiklerini dile getiren Çimenoğlu şöyle konuştu; "Bu toplantıda yapılan bütün görüşlerin hepsi belediyeye üzerinde yoğunlaşmıştır. Asfalt konusuna herkes değindi. Asfalt ile ilgi kantar sıkıntısı yaşıyoruz. Kantar Alaplı'yı Zonguldak'tan koparan bir ucubedir. Yanlış bir yere yapılmıştır. Bu kantardan sadece belediye değil hepimiz sorumluyuz. Uygulamaya soktuğumuz zaman haksız rekabete neden oluyor. Bu asfalt Kozlu'dan geliyor. Kozlu'dan Çaycuma'ya, Devrek'e Ereğli'ye giderken problem olmuyor. Ama Alaplı'ya gelirken kantar yüzünden problem oluyor. Nakliye ücreti artıyor. Diğer belediyeler tonuna 90 liraya dökerken biz den 150 liraya dökeceğiz. Benim halkım çektiği sıkıntıyı diğer İlçeler çekmiyor. Alaplı'yı Zonguldak'tan bu kantar koparmıştır. Yasal olarak kağıt üzerinde Zonguldak'a bağlıyız ama fiiliyatta biz Zonguldak'tan koptuk Düzce'ye bağlandık"

"GÜZEL SORUNLARA DEĞİNİLDİ"
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise yaptığı konuşmada, "Bütün konuşmacılar Alaplı'nın sorunları ve geleceği konusunda güzel sorunlara değindiler. Alaplımızın 20 yıllık bir İlçe ve yaklaşık 50-60 yıllık bir belediye olarak değerlendirdiğimizde Alaplı'nın birçok konuda belli bir mesafe aldığını ve birçok şeyin yapıldığını görüyoruz. Daha da ileriye gitmesi için diğer yerleşim yerlerine bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Özellikle çevre köylerinin mutlaka Belediyeye bağlanması gerekir. Alaplı'nın vizyon projelerini hayata geçirmemiz gerekir."