DSP Zonguldak İl Gençlik Kolu Başkanı Sercan Günarslan, 5 Kasım 2006 tarihinde hayata gözlerini yuman DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i andı.
Günarslan, "Mavi gömlek ve kasketiyle sembolleşmiş Ecevit, siyasi hayatı boyunca hep halkla iç içe olmuş ve tüm çalışan kesime sosyal haklarını kazandırmıştır. Bu yönü ile "İŞÇİ BABASI" ve  "HALKÇI ECEVİT" olarak benimsenmiştir" dedi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Türk siyasetçisi, devlet adamı, gazeteci, yazar, şair, siyasi parti genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanıdır.
Beş kez T.C. başbakanlığı yapan Bülent ECEVİT TBMM'nin 21. , Türkiye Cumhuriyeti'nin 18. başbakanıdır. Ecevit düşünceleri ve uygulamalarıyla 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerinden biridir.
Ankara, Zonguldak, İstanbul milletvekilliği, çalışma bakanlığı, devlet bakanlığı, CHP genel başkanlığı, DSP genel başkanlığı, başbakan yardımcılığı ve başbakan olarak görev yapmıştır.
1972 yılında büyük devlet adamı İsmet İNÖNÜ ile girdiği kongrede CHP genel başkanlığına seçilmiştir. 1973 seçimlerinde CHP genel başkanıyken Kars mitinginde yaşlı bir kadın tarafından kendisine "KARAOĞLAN" lakabı takılmıştır ve bundan sonra "UMUDUMUZ KARAOĞLAN" sloganları ortaya çıkmıştır.
1974'de başbakanlık döneminde büyük bir kararlılıkla, başta ABD ve tüm emperyalist devletlerin baskılarına rağmen Kıbrıs barış harekâtı kararını almış ve " KIBRIS FATİHİ " olarak anılmaya başlamıştır.
1985 yılında kendisi cezaevindeyken eşi Rahşan ECEVİT tarafından DSP kurulmuştur. 1991 seçimlerinde DSP Zonguldak milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. 1995 seçimlerinde DSP'nin oyları  % 14.64'e ulaşmış, 74 milletvekili ile TBMM'de Sol'un en büyük partisi haline gelmiştir.
Tüm hayatı boyunca sanatsal kimliği ve siyasi tutumuyla Türk siyasetinin efsane isimlerinden biri olan Bülent ECEVİT üstlendiği tüm görevleri başarıyla tamamlamıştır.
Siyasi yaşamı boyunca dürüstlüğü ile tanınan Ecevit, tam demokrasi, tam bağımsızlık, tavizsiz laiklik ve Atatürk devrimciliğini benimsemiş, ulusalcı demokratik sol düşüncenin kurucusudur. Aynı zamanda ulusal liderlerimizdendir.
Mavi gömlek ve kasketiyle sembolleşmiş Ecevit, siyasi hayatı boyunca hep halkla iç içe olmuş ve tüm çalışan kesime sosyal haklarını kazandırmıştır. Bu yönü ile "İŞÇİ BABASI" ve  "HALKÇI ECEVİT" olarak benimsenmiştir.
Bir Bülent ECEVİT hayatı mitinglerde, halkın içinde, halkın sesi olarak geçmiştir. Çalışma bakanlığı döneminden, son yolculuğuna kadar hastane kapılarında onu yalnız bırakmayan işçiler, köylüler, madenciler ve hayat arkadaşı Rahşan ECEVİT'Tİ. Görkemli bir yaşamdan uzak durmuş, her zaman halkıyla iç içe olmuştur. Ne yazık ki bu büyük devlet adamı 5 Kasım 2006 da aramızdan ayrılmıştır. Yokluğunun üçüncü yılında öngörüsüne her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz ulusal liderimiz Sayın Bülent ECEVİT'İ rahmetle anıyoruz."