KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'i makamında ziyaret etti.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek'e yeni görevinde başarılar diledi. Dalgıç, Bizim kurumla bir problemimiz yok. Karşılıklı diyaloglarla eğitimin sorunlarını halledebiliriz. Bizler, eğitim emekçilerinin hakları ve çıkarları için çalışıyoruz dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de,  Eğitim-Sen üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim-Sen'in birçok konuya imza attığını ifade etti. Özbek, Bizim, eğitim çalışanları için çalışmalarımız devam edecektir.
Eğitim Sen birçok konuya imza atmıştır. Milli Eğitim olarak yapamadıklarımızı sendikalar bu görevi üstlenerek yapıyor.
Tüm sendikalara aynı mesafedeyiz. Eğitim bizim işimiz. Bu işi birlikte göğüsleyeceğiz. Kapılarımız açık, hiçbir zaman kapalı değil. Eğitimde kanayan yara varsa birlikte kapayacağız şeklinde konuştu.
İHALEYLE ALINAN KÖMÜRLERİN
KALORİSİ DÜŞÜK ÇIKTI
Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, okullarda ısınma sorununun yaşandığına dikkat çekerek, ihale ile satın alınan kömürlerin kalorisinin söylenildiğinden daha düşük olduğunu belirtti.
Dalgıç şöyle devam etti;
Eğitimin sorunlarını hep birlikte halledeceğiz. Okullar ısınma sorunu yaşıyor. İhale ile alınan kömürlerin içlerinde taş var. Ayrıca 8 bin 400 kalori olması gerekirken, okullardaki kömürlerin kalorisi 6 bin çıktı. Bu kapının her zaman bizlere açık olduğu sürece karşılıklı diyaloglarla sorunları çözeriz.