Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, eğitim için yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da destek vereceklerini belirtti.
Genç, 'İlçemizdeki öğrenci sayısını artırma gayreti içinde yeni bir üniversite kurulması çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.
Yapılan eğitim atağında kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, açıklamasında şunları kaydetti:
Kdz. Ereğli'ye Bülent Ecevit Üniversitesi adı altında yeni bir üniversite kurularak, Sınai, ticari, ekonomik ve sosyal yapısı, yüzölçümü, yüz bini aşkın nüfusu ve tarihi dokusu ile Zonguldak İli'nin en büyük ilçesi olan Kdz. Ereğli'de istihdamın artırılması ve ekonominin canlandırılması amaç ve arzusu ile,İlçede mevcut tüm sivil toplum örgütleri ve basın mensuplarının iştirakiyle  19 Mart 2012 tarihinde Odamız konferans salonunda yapılan toplantı ile başlayan ve  22 Mart 2012 Perşembe günü Ankara'da  üst düzey makamlarda sürdürülen, ayrıca DSP Kurucu Genel Başkanı eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in İlçemize ziyareti ile devam eden çalışmalarımıza destek veren ;
AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Ercan Candan, Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, DSP Kurucu Genel Başkanı eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e, ilerlemiş yaşına rağmen Odamıza gelerek bizlere destek veren Kdz.Ereğli Belediyesi'nin önceki başkanlarından Ruhi Cöbekoğlu'na, Kdz. Ereğli Belediye Başkanına, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör'e, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı ve Yönetimine ve Sendika yetkililerine, Kdz Ereğli'deki tüm  Siyasi Parti Başkan ve temsilcilerine, Kdz.Ereğli ilçesinde mevcut tüm sivil toplum örgütlerinin ve Meslek Kuruluşlarının değerli yöneticilerine, Kdz Ereğli TSO Meclis üyelerimize ve  tüm oda üyelerimize, değerli Kdz.Ereğli halkına,
Ayrıca 19 Mart 2012 tarihinde yapılan toplantımız ile başlayan çalışmalarımızı, heyecanımızı kamuoyuna en müspet şekilde yansıtan ve bizlere destek olan değerli basın mensuplarına en derin saygı ve sevgilerimizle öncelikle teşekkür ederiz.
Bizler Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi odası olarak; bilinçli, sistematik, mevcut teknolojilerden istifade eden,çalışan ve üreten eğitimli dinamik toplumların yaratılması için yüksek eğitimin şart olduğunu düşünerek,eğitim için yapılacak çalışmalara bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her zaman destek vereceğimizi ve ilçemizdeki öğrenci sayısını artırma gayreti içinde yeni bir üniversite kurulması  çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyuna duyurur; Ankara'daki temaslarımızda  yanımızda bulunarak desteklerini esirgemeyen ve bizleri ağırlayan Ereğli Milletvekilimiz Sn Ercan Candan'a bir kez daha teşekkür eder, saygılar sunarız.