KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç ve Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci arasında 21 Aralık eylemine katılıp-katılmama konusuyla ilgili polemikler devam ediyor. Dalgıç, Kahveci'nin, Üyeleriniz neden hapisteler? açıklamasına yönelik AKP yargı sisteminde ceza alan tüm üye ve yöneticilerinin onuru olduklarını ifade etti. Eğitim-İş'in 1 Mayıs'a gelmesini istemediklerini, emekçi olmayanın, emeğin bayramına gelemeyeceğini de sözlerine ekleyen Dalgıç, şöyle konuştu:
"CUMHURİYET BAYRAĞINI DEĞİL DE, AKP YARGI SİSTEMİNİ ELİNE BAYRAK YAPTI"
"En uzun geceyi, en kısa günü aydınlattık. Geceyi aydınlığa çeviren kamu emekçilerine, yanımızda olan Sayın GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu üyelerine, CHP İl Başkanı Tümer Peker'e ve diğer siyasi partilerin temsilcilerine ve bize destek olan tüm emek dostlarına teşekkür ediyorum. Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için grev yaptık. Biz AKP politikalarına karşı eylem yaptık. Tüm kamu emekçilerinin özlük, ekonomik ve sosyal hakları için grev yaptık. Daha demokratik bir Türkiye için eylem yaptık. Ancak bizi üzen yaptığımız greve iki gün kala basın açıklaması yapan ve 'desteklemiyoruz' diyen tırnak içinde 'sendika' diyorum ki Eğitim-İş olmuştur. Eylem kırıcılık sanırım böyle bir şey, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Sayın Eğitim-İş Başkanı Metin Kahveci, yöneticilerimizin bölücülükten ceza aldığını iddia etmiş. Bu adama gülerler artık... AKP demokrasisi ve cemaat hakimleri Mustafa Balbay'ı 1050 gündür hücrede tutuyor. Ahmet Şık yayınlanmayan kitabı için cezaevinde yatıyor. Nedim Şener sadece AKP eleştirisi yaptığı için cezaevinde, her gün daha fazla baskı, sürgün ve gözaltı düzeni pekişiyor. Eğitim-İş Sendikası eyleme iki gün kala yaptığı açıklamayla eylem kırıcısı olmuştur. Kamu emekçilerinin zihnini bulandırmak için elinden geleni yapmıştır. İşyeri ziyaretlerinde KESK hakkında akla zarar propaganda dışında kamuda gerici örgütlenmeye, buna çanak tutan sendikaya söz bile söylememiştir. İşyeri gezileri yapan Sayın Kahveci, KESK Genel Başkanı ve üyelerinin aldıkları cezaları fotokopilerle çoğaltmış ve gezilerle propaganda malzemesi yaptı.
AKP yargı sisteminin çok çalıştığı bu dönemde Sayın Kahveci, 'Cumhuriyet Bayrağı' değil, AKP yargı sistemini eline bayrak yaptı. AKP yargı sisteminde ceza alan tüm üye ve yöneticilerimiz bizim onurumuzdur. Sayın Kahveci, Eğitim-Sen'de yöneticilik yapmış biri ve daha da komik olan 'Disiplin Kurulu Başkanı' olarak da görev yaptı. Eğitim-İş, 1 Mayıs'a gelmesin. Emekçi olmayan, emeğin bayramına gelemez. 'PKK'lı' dediği üyelere yönelik tek bir soruşturmasına rastlamadık. AKP yolunu açık etsin."