Alaplı Ziraat Odası Yönetim Kurulunun aylık toplantısının yapıldığı bildirildi.
Alaplı Ziraat odası Yönetim Kurulunun aylık toplantısı Şeref Türkoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Ziraat Odasının faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu,"Ziraat Odası Tarım Danışmanımız Yalçın Yılmaz, Atanarak göreve başlamıştır. Bütün köylerde akşamları bilgilendirme toplantısı yapılması'na karar verilmiştir. Ayrıca bütün çiftçilerin sorunları saat.09.dan dan akşam saat 17.00 ye kadar Tarım uzmanımız tarafından gerekli bilgiler verilecektir. Organik Tarım'a kayıt olmayan çiftçilerimiz 01.02.2010 dan 12.3.2010.Tarihine kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca gübre ve mazot desteği Şubat ayında, Fındık desteği ödemeleri Mart ayında yapılacak.  Resmi kayıtlara göre ilçemizde 4830 çiftçimiz devlet desteğinden yararlanacak. 
Her zaman açıkladığımız gibi oda olarak eğitime önem vereceğiz. Pek yakında 2,mühendis daha alacağız, şu anda Anadolu sertifikasyon firması'na 400 çiftçi, Orser sertifikasyon firmasına 865 çiftçimiz kayıt olmuştur. Bu çiftçilerimizin organik ilaç, organik gübre kullanmaları için çalışmalar yapmaktadır.
Organik tarıma kayıt olan çiftçilerimiz kimyasal gübre ve ilaç kullanamayacak. bu konuda denetimler yapılacaktır. Gübre ve ilaç kullanmak isteyen çiftçimiz oda mühendisimizden gerekli bilgiyi alabilecektir" dedi.