KESK'e bağlı Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, eğitim sisteminin önemli yapı taşlarından birisinin de memur ve hizmetli personel olduğunu belirterek, "Eğitim, öğretim ve bilim hizmet alanında görev yapan, memur ve hizmetli arkadaşlarımız eğitimin görünmez kahramanlarıdır" dedi.
Eğitim-Sen'in dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerinin takipçisi olmaya devam edeceğini belirten Yılmaz, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"Eğitim sisteminin önemli yapı taşlarından birisi de memur ve hizmetli personeldir. Diğer çalışanlarla aynı ortamda bulunan, ancak eşit haklara sahip olmayan bu arkadaşlarımız, sanki kendilerine yüklenen her türlü angaryayı, tartışmasız yerine getirmekle yükümlü gibi görülüyorlar. Hizmetliler, eğitim kurumlarının emekçileridirler. Sistemden kaynaklı bütün olumsuz sonuçları en çarpıcı bir biçimde hissedenlerin başında onlar gelmektedirler. Eğitim, öğretim ve bilim hizmet alanında görev yapan, memur ve hizmetli arkadaşlarımız eğitimin görünmez kahramanlarıdır. Okullarımız, üniversite ve yurtlarımızın memur ve hizmetlilerin emek ve alın teri olmaksızın hizmet üretmesi imkânsızdır. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde çalışma koşulları açısından ciddi sorunlar ve haksızlıklar yaşanmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar, özellikle başka bakanlıklarda aynı işi yapan memurlara oranla daha düşük ücret alıyor, bu arkadaşlarımızın yine diğer bakanlıklarda çalışanlara göre daha zor ve ağır şartlar altında çalışıyor olmaları, eşitlik ve adalet duygularının zedelenmesine neden oluyor. Kurumların fiziksel yetersizliğini ve yönetim anlayışının yanlışlığını yoğun bir biçimde hizmetliler yaşamaktadırlar. Hizmetli arkadaşlar-ımız, normal görevlerinin dışında kalorifer yakma, şoförlük, gece bekçiliği ve yöneticilerin özel işlerini yapmakla görevlendiril-mektedir. Bunun karşılığında ücret, yevmiye, yolluk, yiyecek ve giyecek yar-dımı yapılmamakta ve fazla mesai ücreti ödenmemektedir."
"ERKEN EMEKLİLİK HAKKI"
"Ayrıca hizmetlilere, yaptıkları işin yıp-ratıcılığı göz önünde bulundurularak er-ken emeklilik hakkı verilmelidir. Öğretmen çocuklarının yararlanmış olduğu her türlü haklardan tüm yardımcı hizmetli, memur ve diğer eğitim çalışanlarının ço-cukları da yararlanmalıdır.  Ortaöğretim ve üniversitede okuyan hizmetli ve memur çocuklarına hiçbir şart aranmaksızın Milli Eğitim Bakanlığınca burs verilmelidir. Eşi çalışmayan hizmetli ve memurların eş ve çocuk yardımı arttırılmalıdır. Eğitim sistemi, her kademeden öğretmenlerimiz, yine farklı statülerdeki üniversite çalışanları, memurlar ve yardımcı hizmet personeli ile bir bütün olarak değerlendirilmelidir. Çünkü tüm eğitim ve bilim emekçileri, aralarındaki statü farklılıklarına rağmen, benzer ekonomik ve sosyal sorunları yaşamakta, bu sorunların içinde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Eğitimin nite-liğinin yükselmesi için, memur ve hizmet-lilerin başta ücret olmak üzere, sosyal ve özlük sorunları en kısa sürede çözülmeli, talepleri dikkate alınmalıdır. Eğitim-Sen, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerinin takipçisi olmaya devam edecektir."