Zonguldak Valiliği önünde, Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde Doğa ve Çevre standı açılışı gerçekleştirildi.
Açılışa, Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri ve üyeler katıldı.
Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri kendi aralarında topladıkları parayı barınak ve sokak hayvanlarına mama alınması için Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar'a teslim etti.
Çevre Koruma Derneği ile Doğa ve Hayvanları Koruma Derneğine destek vermek amaçlı stand açılışına katılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri adına konuşma yapan Yasemin Sünger, “Toplum hizmeti çalışması olarak çevreye ve hayvanlara sahip çıkmak adına düzenlenen etkinliktir. Hayvan sevgisi, diğer canlıları sevmek hatta insanları sevmek kadar önemlidir. Hayvanlar bizlerin sadık dostlarımızdır. Her zaman bizim yanımızdadırlar. Ama insanlar bu çok sevdikleri bir hevesle aldıkları hayvanları büyüdükten sonra dışarı bırakıyorlar ve kendi kaderlerine terk ediyorlar. Sonrada biz hayvanları seviyoruz diyorlar. Bu nasıl hayvan sevgisi, önce al sev sonra dışarı at. Böyle sevgi olmaz olsun. O küçük canlıların bizden tek istedikleri onları sevmemiz, şefkat göstermemiz. Bu sevgiyi onlara çok görmemeliyiz. Bir hevesle alıp sonrada sokaklara atmamalıyız. Bu dünya sadece insanların dünyası değil, onlarında dünyasıdır. Bizim ne kadar yaşama hakkımız varsa onlarında var. Bu hakkı onların elinden alamayız” dedi.
Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar ise,”Dernek olarak Çevre Koruma Derneği ve Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği adına eğitim çalışmaları yapıyoruz. Kız Meslek Lisesi'nde de aynı çalışmayı yaptık. Öğrencilerimizin çok hoşuna gitmiş. Doğa hayvan ve çevre sevgisi dolu bir gurup öğrenciyle karşılaştık. Bizleri de çok mutlu kıldı. Bu kızımızın okuduğu yazıdan belli belirttiği gibi ne kadar duyarlı olduğunu sizde anladınız. Aralarında barınakta veya sokakta aç gezen hayvanlarımıza mama almak adına derneğimiz için kendileri aralarında para toplamışlar. Bu bizi çok duygulandırdı” dedi. Ayrıca Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz de, “Geçen yılda stantlarımız şenlik havasında geçti. Çevre konularında yaşadığımız sıkıntıların çoğu eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bizde eğitim çalışmalarına ağırlık veriyoruz okullarda. Gittiğimiz okulların bize geri dönüş olması çok güzel, bende öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.