Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube yönetimi, toplu sözleşme taleplerini görüşmek için Enerji Bir-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette, Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci, Yönetim Kurulu üyeleri; Sedat Güngör, Nail Altuntaş, Arif Karakaş ve İlyas Kayalı hazır bulundu. Heyet, Enerji Bir-Sen Genel Merkezi'nde, Memur-Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tombul ile toplu sözleşme öncesi karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Bugüne kadar elde edilen kazanımlardan bahseden Genel Başkan Hacı Bayram Tombul, yapılacak toplu sözleşmenin ilk defa yapılacağını, bunun memur sendikacılığında milat olacağını, bu yasanın çıkmasında başı çeken sendika olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.
Yapılması öngörülen ilk toplu sözleşme olduğunu, buna iyi şekilde hazırlandıklarını ekleyen Tombul, çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Toplu sözleşme öncesi masaya taşıyacakları talepleri sıralayan Tombul, şunları söyledi;
TOMBUL; TALEPLERİMİZLE TOPLU SÖZLEŞME MASASINA OTURACAĞIZ
Grup içerisindeki hiyerarşi dikkate alınarak, ücret grupları sayısının azaltılması sağlanması, memur ve diğer pozisyonlarda çalışan ve son YPK kararı ile ek ödeme verilmeyip mağdur edilen unvanlara ek ödeme verilmesi, emekli maaşlarının artırılması, ek ödemelerin emeklilik kesintilerine dahil edilmesi, yiyecek, giyecek ve ulaşım yardımının verilmesi, kurumlar arası nakil hakkının sağlanması, kurum lojmanlarından alınan KDV'nin kaldırılması, birinci derece yakın akrabalarda verilen ölüm izninin, ikinci derece akrabaların vefatında da verilmesi, görevde yükselme sınavı yönetmeliğinde, bazı unvanlarda sadeleştirme sağlanarak, çalışanlar lehine değişiklik yapılması, yıllık izinlerin bir yıl sonraya devri, 3 ayda bir verilen toplu sözleşme priminin artırılması gibi belli başlı talepler ile toplu sözleşme masasına oturacağız.
ŞEKERCİ; EK ÖDEMERLERDE HAKSIZLIK VAR
Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) aldığı son karar hakkında konuşan Enerji Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci de, eşit işe eşit ücret diyerek verilen ek ödemelerde büyük haksızlık yapıldığını söyledi. Ek ödeme oranı artırılmayan unvanlara toplu sözleşme görüşmelerinde ek ödemenin verilmesini isteyen Şekerci, Bu konuda sendikamızın gereken hassasiyeti göstermesi gerekiyor dedi.
İşçi tekniker ve mühendislerin sözleşmeli kadrolara geçirilmesi hakkında konuşan Genel Başkan Tombul ise, Sayın Bakanımızla yapılan görüşmeler neticesinde bu arkadaşlarımızın kadroya alınması için Bakanımız tarafından Devlet Personel Başkanlığı'na talimat verildi. İşçi kadrosunda tekniker ve mühendis olup değişik kurumlarda çalışan 6 bin 300 kişi var. Devlet Personel Başkanlığı'nın yapmış olduğu çalışmanın bitmesi bekleniyor dedi.