Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, ilçede 4 bin 626 doğalgaz abonesi olmasına karşın, doğalgaz acil müdahale ekibinin bulunmamasına dikkat çekti.
İtfaiye Müdürlüğü olarak bu durumdan rahatsız olduklarını kaydeden Taşkın,Alaplı ve Ereğli bölgesel olarak doğalgaz kullanımına başladığı için vatandaşlarımız daha çok
doğalgaz kullanımına yönelmekte, soba kullanımı gün geçtikçe azalmaktadır. Bölgemizde doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasına karşın, bölgede sadece bir doğalgaz acil müdahale ekibi bulunmaktadır.
Arada sırada Ereğli'den Alaplı'ya ekip gelip gidiyor kontroller ediyor ama bir olay anında, çünkü bizim itfaiye olaylarının ve yangın ne zaman olacağını bilemeyiz.
Böyle olaylarda doğalgaz acil müdahale ekibinin burada olması bizim için avantaj olacaktır. Çünkü doğalgaz bulunan bir mahallede bir eve yangın çıktığında binanın ve evin doğalgazının kesilmesi gerekiyor. Aynı elektrik kesintisi gibi doğalgazın da kesilmesi gerekmektedir.
Buna müdahale edecek bir personel olmadığı sürece biz 15–20 dakika fazladan bekleyerek bu müdahalenin gecikmesine neden olacaktır. Tabi ki biz yangına müdahale edeceğiz ama doğalgaz kesilmeden müdahale edeceğiz. Bu da hem bizim hem de vatandaşlarımız için bir risk teşkil etmektedir.
Biz en kısa zamanda doğalgaz acil müdahale ekibinin buraya konuşlandırılmasını ve burada belirli bir yerlerinin olmasını istiyoruz. Ereğli'de mevcut bir doğalgaz acil müdahale ekibi var.
Biz ayrıca Alaplı'da da bu ekibin olmasını, konuşlandırılmasını istiyoruz. Çünkü bizim için ve Alaplı için tehlike arz etmektedir.
Bu tehlike bugün baktığımızda bir problem yok gibi görünür ama ilçede çıkacak olası büyük yangınların yaşanması halinde bunun sorumluluğunu hepimiz taşımaktayız. Bunun için ilçede mutlak suretle doğalgaz acil müdahale ekibinin bulunması gerekmektedir dedi.