Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, yoğun kar yağışı nedeniyle 112 ve AFAD ekibinin çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz hafta içersinde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle başta İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şubesi (112) ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin başarılı çalışmalarından dolayı kutladıklarını belirten Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkan Mehmet Ali Kara, ayrıca kapalı pazar yerinin çökmesi sonucu iki kişinin hayatını kaybetmesi ve 20 kişinin yaralanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Mehmet Ali Kara, Zonguldak'ta yoğun kar yağışı ile birlikte belediye hizmetleri bir kez daha sınıfta kaldı. Belediyenin tuzlama aracı yok, kapalı yolları açmak için iş makinesi yok, Zonguldak'ın elektriği yok, Zonguldak'ın suyu yok, halkın olağan üstü durumlarda korkusu çok ama bu korkuyu yenmek için ufukta ışıkta yok. Tabi bu kadar olumsuzluklar arasında olumlu işlere imza atan, afet durumlarında yapılacaklarını planlayıp müdahale kabiliyeti gelişmiş olan ülkenin tüm köşelerine yardıma koşan ve canını dişine takanlar da var. AFAD gibi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri gibi. Gerek karla mücadelede sağlık problemleri yaşayanlara ulaşmak, gerek kurtarma çalışmalarında, gerekse bu tür zor günlerde özverili çalışan vatandaşın yardımına koşan halkı sürekli bilinçlendirmek için kurumlara eğitimler vermeyi de ihmal etmeyen Zonguldak acil sağlık ekiplerinin başarıları ile halkımız dün olduğu gibi bugünde gurur duydu.
Daha dün Van depreminde Vanlı kardeşlerimizin yardımına koşan bu cefakar kardeşlerimiz maalesef çarşamba günü şehrimizin kapalı halk pazarı çatısının çökmesi sonucu meydana gelen olaya anında müdahaleleri ile olası fazla can kaybının önüne geçilmiştir. Halkın sinirlerinin çok gergin olduğu olay anında; sağlık çalışanlarına gösterdikleri saygı ve yardımlar anlattıklarımızı doğrular nitelikteydi. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin asli görevini kusursuz ve zaman kaybı olmaksızın yerine getirebilmesi için 112 Acil Sağlık Hizmet hatlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi ve asılsız ihbarlar konusunda halkımızın daha hassas olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, 112 Acil Sağlık Hizmetlerini gereksiz yere meşgul etmek o anda ihtiyacı olanlara hizmetin ulaşmasını geciktirmektedir. Akıldan çıkarılmaması gereken önemli konulardan biriside hatta en önemlisi belki de o sırada ihtiyacı olan biz veya bizim yakınlarımız olabileceği gerçeğidir.
Zonguldak Sağlık-Sen Şubesi olarak ilimizin coğrafi yapısı nedeniyle zor koşullarda görev yapan gece gündüz demeden özverili çalışan tüm ekiplerimize canı gönülden teşekkür ederken, çarşamba günü meydana gelen elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil niyaz ederken yaralılara da Allah' tan acil şifalar dileriz dedi.