Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) 64'üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin kutlama ziyaretleri sürüyor.
Memur-Sen'e bağlı Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci ve Yönetim Kurulu üyeleri, GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu'na kutlama ziyaretinde bulundular. Ziyarette, İlyas Kayalı, Arif Karakaş, İbrahim Akın, Gültekin Kara, Ramazan Küçükaslan da hazır bulundu.
64'üncü yıldönümü nedeniyle beraberinde getirdikleri çiçeği sunan Musa Şekerci'ye teşekkür eden GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Hepimiz; bölgemizin, yöremizin ve ülkemizin kalkınması için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken, tüm çalışanlarımızın daha sağlıklı çalışma ortamlarında, insanca geçinebilecekleri bir ücret ile yaşamlarını sürdürebilmelerinin da mücadelesini veriyoruz. Bizler Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan aşımızı, ekmeğimizi kazanıyoruz. Bölgemizin, ülkemizin bu Kurum'a ihtiyacı var. Ülkemiz 20 milyon tonu aşan taşkömürü ithalatına ortalama yılda 3 milyar dolar döviz ödüyor. Kurumumuzun 5 milyon ton üretim kapasitesi var. Ama şu an üretimimiz 2 milyon tonun altında. Tabi bu yılki randıman düşüklüğünde geçtiğimiz Mayıs ayında yaşadığımız elim kazanın da etkisi var. Ama bu 5 milyon ton kapasitede üretim yapacak şekilde politikalar oluşturmak zorundayız. İşçi açıklarımız var. Kurumun sorunları var. Bunları hepimiz biliyoruz. Ve bu sorunların aşılması için birlikte mücadele etmek zorundayız" dedi.
Enerji-Sen Zonguldak Şube Başkanı Musa Şekerci de, Türkiye'nin demokrasiye geçiş tarihi ile yaşıt olan Genel Maden İşçileri Sendikası'nın daha nice 64'üncü yıl kutlama dileklerinde bulunarak, "Sayın Başkanım, sizlerin TTK, bölgemiz ve ülkemiz için göstermiş olduğunuz çabaları destekliyoruz. Daima yanınızdayız. Ülkemizin, bölgemizin ve TTK'nın önemli sorunları var.
Ama bu sorunların, kırarak-dökerek değil, çözümü için destek vererek üstesinden gelebiliriz. Kuruma, bazen haksız eleştiriler de yapıldığını çeşitli basın-yayın organlarından da izliyoruz. Bunlara üzülüyoruz. Elbette ki eleştireceğiz, ama eleştirilerimiz yapıcı olmak zorunda. Karadon'daki elim kazada da pek çok haksız eleştiriler oldu.
Örneğin, bir Şili karşılaştırması bile bir haksızlıktı. Çünkü her ikisi de çok farklı kazalar. Bizler sizlerin yapıcı çabalarınızı takdirle izliyoruz ve destek veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz" dedi.