Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, diğer siyasi partilerin AKP'ye yönelik, Zonguldak'ı son 10 yılda geriye götürmeyi hızlandırdılar, vaat ettikleri projeleri yerine getiremiyorlar şeklindeki eleştirilere saygı duyduğunu, ama eleştirmeden kendilerine bakmaları gerektiğini ifade etti. Projeleri hayata geçirmenin öyle kolay olmadığını, eleştiri yapanlara kızmadığını, çünkü gerekli dersi onlara vatandaşın verdiğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:
"Üzülüyorum, bu eleştiriyi yapanlar Zonguldak'a ne kadar katkı yapmışlar? Temsil ettikleri partiye, bu ülkeye veya bu şehre ne vermişler? Önce ona bir baksınlar. Ondan sonra gelsinler de bizi eleştirsinler. Bizi eleştirenler bizden çok daha yukarda olmalı... Kendi partilerini idare edemeyenler, kendi oylarını eriten adamların gelip Zonguldak'ta bizi eleştirme hakları var mı? Muhalefet yapanlar da eleştirdikleri kişilerden çok daha kabiliyetli ve yetenekli olmalı... Eleştiriye her zaman açığız, ama 'laf olsun torba dolsun' diye basının karşısına çıkıp da laf üretmenin bir anlamı yok. Kamuoyunu meşgul etmekten öteye gitmiyor. Vatandaş Zonguldak'ta neler yapıldığını biliyor ki, AKP'ye oy veriyor. Buna Zonguldak ili olarak bakmamak lazım, Türkiye'nin gelmiş olduğu noktaya bakmak lazım... İlimizde yapılan çok güzel hizmetler var. Bugün yerelde yapılamayan hizmetleri merkezi hükümete fatura etmenin pek bir anlamı yok."
"2-3 SENE SONRA ZONGULDAK'IN GİRİŞİNİ GÖRECEKSİNİZ"
"Kamu kurumlarımızın durumları belli, yerel yönetimlerimizin hizmetleri de belli... Bunu biz kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Arkadaşlarımızın yaptıkları eleştiriler de çok da ciddi eleştiriler değil, saygı duymak gerekir. Ama takdir etmesini bilmeyen, tenkit etmesini hiç bir zaman beceremez. Biz eleştiri yaparken, nasıl eleştiri yapacağımızı bilmiyoruz. Aldıkları oyları küçümsemiyoruz. Kendi milletvekili adaylarının Zonguldak'la alakası yoktu. Çekti gitti Karabük'e, gelmiş burada siyaset yapıyorsun. Seçim zamanında Emirgan Otel'de yattı kalktı, seçilemedi gitti.
Böyle bir mantık var mı? Sonra gelecek bu mantık, beni eleştirecek. Hastane yerinin zemin etütleri yapılıyor, yakında bitecek. Üzülmez'deki TOKİ projesinin 1'inci etabı yakında başlıyor. Üzülmez ve Sapça Tüneli'nin ihalesi yapıldı, bak göreceksiniz, 2-3 sene sonra Zonguldak'ın girişine bakın, bu projeleri hayata geçirmek öyle kolay değil... Bizdeki mantık ne biliyor musunuz? 'Hadi hemen olsun' mantığı... Aslında bilimsel çalışan kurumlar yıllarca proje üzerinde çalışırlar. Uygulaması ise 2 sene sürer.
Bilip bilmeden konuşuyorlar, ama onlara biz kızmıyoruz. Vatandaşımız onlara derslerini veriyor."