TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin 9'uncu Olağan Genel Kurulu'nu 23-24 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Atıf mete, yeniden seçildi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Toplantı Salonu'nda yapılan Genel Kurul'a; Zonguldak Belediye Başkan Vekili Eray Arık, Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Tevfik Erdoğan, CHP İl Başkanı Osman Yayla, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, Makine Mühendisleri Odası Kastamonu, Karabük ve Bartın İl Temsilcileri ve üyeleri katıldı.
Divan Başkanlığı seçimi için oylama yapıldı ve Divan Başkanlığı'na Makine Mühendisi Nusret Kara seçildi. Sırasıyla gündem maddeleri yerine getirilmeye başlandı. İlk konuşmayı yapmak üzere kürsüye TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Atıf Mete geldi.
Mete, konuşmasına, Oda çalışmalarında görevi başında hayatını kaybeden Galip Akalın'ı ve demokrasi şehidi olan Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'yu anarak başladı. Mete konuşmasına şöyle devam etti;
"GELECEĞE İLİŞKİN İZLENECEK
POLİTİKALARIMIZI OLUŞTURACAĞIZ"
"Ülkemiz bugün, neo-liberalizm ya da küreselleşme olarak adlandırılan küresel kapitalizmin ekonomik,  siyasal,  sosyal politikalarının hiçbir kısıt ya da koşul olmaksızın uygulanmaya çalışıldığı bir talan alanı, emperyalizmin Ortadoğu politikalarının sonucu olarak bir yangın yeri, kendisine bu politikaları uygulama görevi yüklenmiş, kendisi de bu görevi seve seve üstlenmiş bir siyasal iktidar aracılığıyla yürütülen, siyasal İslam'a dayanan gericilik programının uygulama alanıdır." 
"ÜLKEMİZ İÇ VE DIŞ BORÇ
BATAĞINA SÜRÜKLENDİ"
"Küresel politikaların uygulanması ile emperyalizm ilişkisi dünyada sömürüye, işgallere, katliamlara, soykırımlara,  işsizlik, açlık, yoksulluk ve yolsuzluklara yol açıyor. Ülkemizde yıllardan beri uygulanan üretimi, yatırımı dışlayan küreselleşmeci politikalar sonucunda krizler birbirini izlemiş, ülkemiz iç ve dış borç batağına sürüklendi. Oluşturulan bütçelerin en az üçte biri faiz ödemelerine ayrılmakta, halkımızın en temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık harcamalarına çok az kaynak ayrılmaktadır. TMMOB, MMO ve MMO Zonguldak Şubesi olarak karşı çıktığımız, küresel kapitalizme eklemlenmiş bir avuç işbirlikçinin çıkarları dışında ülkenin, emeğin ve halkın çıkarlarına yönelik hiçbir amacı taşımadığını söylediğimiz, Rant, Yolsuzluk, Sadaka Ekonomisi olarak adlandırılan, Türkiye'yi ithalat ve ucuz işgücü cennetine dönüştüren işte bu ekonomi politikalarıdır."
"BÜTÜN BASKILARA KARŞIN TAKSİM
ALANINA YENİDEN ÇIKIYORUZ"
"Ülkemiz emekçileri de bu şartlar altında haklarını koruma ve geliştirme mücadelesini sürdürdüler. Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs'ın yeniden tatil olması sağlanmış, bütün baskılara karşın emek ve demokrasi güçleri Taksim alanına yeniden çıkıyor. IMF ve Dünya Bankası'nın Türkiye'de yaptığı toplantıya karşı protestolar gerçekleştirildi, KESK öncülüğünde gerçekleştirilen 25 Kasım grevi güçlü bir şekilde hayata geçti. İzmir belediye işçileri, sağlık işçileri, İstanbul itfaiye işçileri, Esenyurt Belediyesi işçileri, Sinter Metal işçileri ve Tekel işçilerinin uzun soluklu direnişleri sonuçta kazanımlar olsa da olmasa da gelecek için umutları tazelendi. 1991'de madenci direnişi ile yakılan meşale şimdi Tekel işçilerinin direnişi ile devam etmekte olup, TMMOB, MMO ve Şubemiz de emek ve demokrasi mücadelesinde olması gereken yerini almaya devam edecek."
Zonguldak Maden Mühendisleri Derneği Başkanı Çağlar Öztürk de bir konuşma yaparak şunları söyledi;
"TÜRKİYE'DE KONTRAGERİLLA VAR"
"12 Eylül dönemini yargılamamız gerekir. 'Asmayalım da besleyelim mi?' düşüncesi vardı. Türkiye'de kontragerilla var.Kontragerilla olmasaydı, Kahramanmaraş'taki olaylar, Sivas Katliamı, Uğur Mumcu'nun katledilmesi gibi olaylar olmazdı.Başımızda gerici-faşist bir iktidar var."
Ardından KESK Dönem Sözcüsü Orhan Yılmaz, KESK Şubeler Platformu Adına Tahsin Kumkumoğlu ve Zonguldak Mimarlar ve Mühendisler Derneği Başkanı Kenan Kasım birer konuşma yaptılar.
Diğer gündem maddesini, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Sekreteri Birhan Şahin, 8.Dönem Çalışma Raporunu bir sunum yaparak gerçekleştirdi. Ardından seçime girecek adaylar belirlendi.
9'uncu Olağan Genel Kurul'da TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:
Atıf Mete, Birhan Şahin, Ahmet Zoroğlu, Hüseyin Toraman, Necati Akkaş, Halil Bayram Balıkçı ve Soner Sinoplu. Genel Merkez Delegeleri ise şöyle: Mehmet Kopaç, Handan Baycık, Mustafa Eyriboyun, Ahmet Soykurum, G.Süleyman Kurtay, Ali Soydaş, Nusret Kara, Esat Zaman, Gürsel Yayla, Zafer Kalafat, Murat Erkaya, Mustafa Danapınar, Sıtkı Kuloğlu, A.Ümit Yoldaş, İ.Anıl Çokgürses, Erfain Tekin.