Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi, kaynaşma ve dayanışma etkinliğinde üyeler aileleri ile birlikte eğlendi.

Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesi tarafından 2011 yılında başlatılan çalışan üyelerin aileleri ile birlikte katıldıkları kaynaşma ve dayanışma etkinliği Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi. Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Yavuz Gökçe, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, sendika üyeleri ve aileleri katıldı.

OLUMLU SONUÇLAR ALDIK

2011 Yılından buyana geleneksel hale getirdikleri kaynaşma etkinliğine hoşgeldiniz diyerek sözlerine başlayan Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, sendika çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Odabaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bilindiği gibi Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şubesi olarak, geçtiğimiz yıl, Genel Başkanımızın büyük destekleri ile başlattığımız, aileleri bir araya getiren bu etkinliklerimizde oldukça olumlu sonuçlar aldık. Bu amaçla, etkinliğimizin bu yıl da devam etmesine karar verdik. Sendikamızın asli görevi her ne kadar çalışanlarımızın hak ve menfaatlerini korumak olsa da, sosyal yaşamlarına katkıda bulunmayı da görev biliyoruz.

 

ÇOCUKLARIN GELECEĞİNE YATIRIM

Çünkü biliyoruz ki, aile ortamında mutlu bir yaşam süren arkadaşlarımız iş yerinde daha moralli gelerek, başta iş sağlığı ve güvenliğine daha fazla önem verecek, üretime ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamış olacaktır. Bu anlayıştan hareketle sendikamız da, çalışan üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumada çok daha dinç ve dinamik hareket edecektir. Türkiye'nin en güçlü, Avrupa ve dünyanın önde gelen sendikaları arasında saygın yerini alan Türk Metal Sendikası, Sosyal Sendikacılık anlayışıyla hareket ederek üyelerinin yanı sıra çocuklarının geleceği için de çalışmalar yapmaktadır. Bu anlamda Ereğli Şubemizce hayata geçirilen Sevgiye Belirleme Sınavlarına hazırlanan üye arkadaşlarımızın çocuklarına yönelik kurs imkanı bunlardan bir tanesidir. Türkiye'de olduğu gibi Ereğli'de de eğitimin en üst düzeyde verildiği saygın okullarımızdan Ted Koleji öğretmenleri tarafından 60 öğrencimize hafta sonları Türkçe, Matematik ve Fen Bilgisi kursları verilmektedir. Yine eğitim alanında, İlçe Kaymakamlığımızın da tavsiyeleri doğrultusunda, özellikle köylerdeki ilköğretim okullarımızın bakım ve onarım hizmetlerini üstlenerek, eğitime katkılarımızı sürdürüyor ve yapılan çalışmaları da bizzat giderek yerinde inceliyoruz.

İMZA KAMPANYASI İLE DESTEK

Son olarak geçtiğimiz günlerde, işçilerimizin katkılarıyla alınan akülü tekerlekli sandalyeyi, Kaymakamımız İbrahim Çay'ı katılımıyla, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinde düzenlenen törende, fiziksel engelli kardeşimize teslim ettik. Ereğli'ye üniversite kurulması yolunda atılan adıma, siz üyelerimizin de başlattığı imza kampanyası ile destek vererek eğitime ne kadar önem verdiğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Bunun yanı sıra daha sıklaştırarak sürdürdüğümüz mesleki ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerimiz sayesinde ilçemizin ve yakın bölgemizin sorunlarını tartışıp çözüm önerileri üzerinde görüşlerimizi sunuyor, gerekli ortamlarda üzerimize düşen vazifeyi yapma anlamında desteklerimizi sürdürüyoruz.

BİR OLALIM, İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM

Biz Ereğli Şubesi olarak sendikamızın sloganı olan 'bir olalım, iri olalım, diri olalım' ilkesini yolumuzda davamızda kendimize ışık kabul ettik. Biz gördüğünüz gibi işçimizle ve aileleriyle, işverenlerimizle, Ereğli ile biriz, iriyiz, diriyiz. Bizim tek amacımız var 'üretmek, kazanmak, kazandırmak' Bu noktada durduğumuzdan dolayı işçimiz burada, ailesi burada. Ben sözü fazla uzatmadan bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Genel Başkanım Pevrul Kavlak olmak üzere Türk Metal Sendikası Genel Merkezine ve tüm dava arkadaşlarıma, bu güzel geceye katılımlarınızdan dolayı tüm konuklara teşekkür ediyorum.

GÖKÇE COŞTURDU

Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Yavuz Gökçe'de emekçilere yönelik yaptığı hem duygulu hem coşkulu konuşmasında salonu dolduran yaklaşık 500 kişiyi coşturdu. Başarılı erkeğin arkasında kadın vardır değil başarılı erkeğin kadın arkasında değil yanındadır, bizim baş tacımızdır. Üreten el ve büyüten el kutsaldır. Bu yemek sizlerin aidatları ile düzenleniyor. Sizden alınan size veriliyor. Ananızın ak sütü gibi helaldir dedi.

BASINA EK MASA

Yemekli toplantıya Kdz.Ereğli basını da yoğun ilgi gösterdi. Basın için 1 masa ayrılırken kalabalık nedeniyle bir masa daha basına ayrıldı. Yaklaşık 20 kişi yeralırken sendika yöneticileri basın masasına sık sık gelerek yardımcı olmaya çalıştılar. Gecede işçiler hem aileleri hem de sendikacılar ile birlik beraberlik içerisinde stres attı, gönüllerince eğlendiler.