Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin 4'üncüsü Zonguldak'ta yapılacak. 19-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, 8 ülkeden 14 film, Atatürk Kültür Merkezi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Toplantı Salonu'nda izleyiciye sunulacak. Zonguldak'ta düzenlenen etkinliğe, Zonguldak Belediyesi, TMMOB Maden Mühendisleri ve Makine Mühendisleri Odası Zonguldak şubeleri, ZOKEV, Eğitim-Sen, GMİS katkıda bulunuyor. Sendikaların ve festival dostlarının katkı verdiği, sermaye gruplarından veya yurtdışındaki fonlardan destek ve sponsor kabul etmeyen festivalin filmleri, sinema severler tarafından ücretsiz izlenecek. 4'üncü İşçi Film Festivali Komitesi adına açıklama yapan GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, işçiliğin en zor yaşandığı yerin Zonguldak olduğunu belirterek şunları söyledi;
"Sivil toplum ve kitle örgütlerinin katkısıyla yapılan çalışmanın son sürecine gelindi. Sinema ve film dünyanın en hızlı iletişim tekniklerinden biri. Birçok güç ve birçok kesim kendi imkanlarıyla sinemayı lehlerine kullandılar. Biz de sinemayı işçi kesimi olarak, işçinin kenti Zonguldaklı olarak işçi filmlerini kendi dünya görüşümüz doğrultusunda kullanıyoruz. Kendi iş deneyimlerimizi, çalışma koşullarımızı, dünya işçi sınıfının verdiği mücadelelerle birleştirmek istedik. Bu alanda kendi yöremizden, işçi deneyimlerimizden yararlandığımız filmlerimiz var. Kendi iş deneyimimizi yeni işçilerin görmesini istedik. Bu amaçla Zonguldak'ta bu festivali düzenliyoruz."
"VERDİĞİMİZ MÜCADELEYİ
YENİ JENERASYON GÖRSÜN"
Alkaya, ayrıca festival kapsamında gösterime girecek olan filmlerden birinin Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi İlk Belgesel" ödülünü kazanan "100 Bin Kişiydiler" olduğunu belirtti. Bu filmi de izlemeyenlerin izleme şansı bulacağını ifade eden Alkaya, özellikle yeni jenerasyon işçinin aileleriyle birlikte gelip, işçi sınıfı adına nasıl bir mücadele verildiğini görülmesini istedi.