Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr.Ersin Arslan'ın Gaziantep'de bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine SES, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen tepki gösterdi.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde gerçekleştirilen eylem saygı duruşu ile başladı. Ortak açıklamayı SES Zonguldak Şube Sekreteri Zeki İbik okudu. İbik konuşmasında, Son yıllarda sıklaşan bu tür vahşi eylemlerin, sağlık emekçileri üzerinde yoğunlaşması düşündürücüdür. Sağlıkta yaşanmakta olan yıkımın üzeri; sağlık emekçileri hedef gösterilerek kapanmak istenmektedir. Şişirilen, ilkelce doldurulan hasta ve yakınları, pervasızca sağlıkçıların üzerine sürülmektedir. Ve bu sürecin sonunda da Dr. Ersin Arslan gibi değerler yok edilmektedir. Hastanemizde de böylesi vahşi saldırıların örneğini defalarca gördük, yaşadık. En son Çocuk Cerrahisi Uzmanımıza yapılan bu saldırı, hafızalarımızda hala tazeliğini korumaktadır. Biz sağlık emekçileri; sağlık emekçilerinin sendikaları olarak; bu sürecin takipçisiyiz. Sonuna değin sağlık hizmeti üreten değerlerimizin yanında, önünde olacağız. Sizler evlerinizde yakınlarınızla zaman geçirirken, gecesi-gündüzü olamayan biz sağlık emekçileri buradayız. Sizleri bekliyoruz, sizlere derman dağıtıyoruz… Sağlık çalışanlarına son yıllarda artan şiddet uygulamaları, süreklilik halini almıştır. Öncelikle Sağlık Bakanlığı'nı ve sonrasında da diğer ilgili birimleri bu konuda göreve çağırıyoruz. Mızrak artık ne çuvala, ne de başka bir şeye sığıyor… Sağlık hizmetini market işletmesi mantığı ile vermenin sonuçları böylelikle ortaya saçılmaya başladı. Kutsallığına inandığımız sağlık hakkı ve hizmeti, eşkiyalığa, hoyratlığa teslim olmayacaktır. Ey doktor yumruklayan, doktor öldüren ilkel anlayış, sana teslim olmadık, olmayacağız. Ey sağlık hizmetini kurgulayan, denetleyen iktidar unsurları; yüzyıllardır dişimizle, tırnağımızla biriktirdiğimiz sağlık bilimini ayaklar altına almanıza izin vermeyeceğiz. Sağlık emekçisine kalkan elleri kıracağız dedi.

Zonguldak Tabipler Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Kdz. Ereğli Hekim Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu adına Dr. Recep Erdoğan'da açıklama yaparak çalışma koşullarının iyileştirilmesini gerektiğini söyledi.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muharrem Erdem'de yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıların son bulmasını istedi, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı. Hastalar ve hasta yakınları da sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği bu eyleme alkışlarla destek verdiler.