Zonguldak'ta kurulduğu günden itibaren önemle etkinliklere imza atan Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, gazetecilerin yaptıkları haberlerde çekilmiş fotoğraflarından oluşan bir sergi açtı.

Açılışta konuşan KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün gazetecilerin patronlara karşı verdiği bir mücadelenin göstergesi olduğunu belirterek, Çalışan Gazeteciler Günü'nün 52'nci yılını kutluyoruz. Malum, hep biz olayları çekeriz, sizleri çekeriz, ama sizleri çekerken, olayları çekerken gazeteci arkadaşlar var, objektiflere yakalanan. Çalışan Gazeteciler Günü'nde, gazeteci arkadaşlarımız çalışırken çekilmiş fotoğraflarının anlamlı olacağını düşündük ve onları içeren bir fotoğraf sergisi açtık dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü (BEÜ) Prof. Dr. Mahmut Özer de, Biz ve gazetecilerle medeniyet ilerleyecek, insanlık ilerleyecek. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, Bu heyecanınız, bu sağlıklı yapınız, birbiriniz arasındaki ilişkileriniz, sevgiye, saygıya, kardeşliğe, dostluğa bağlı olan ilişkiniz devam etsin. Bir yaşamınız boyu uzun sürsün, gününüz kutlu olsun. İnşallah daha güzel günler için diyorum diye konuştu.

AYYILDIZ: ONLAR OLMASA 'DÖRDÜNCÜ KUVVET' DEDİĞİMİZ MEDYA DA OLMAZDI
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, konuşmasında şunları söyledi:
Meslek hayatımızın neredeyse 30'uncu yılına geliyoruz. Bu süreçte biz en zor yerde, tipide, madende ya da aklımıza gelebilecek nerede olursak zorlandığımızda mutlaka yanımızda o çalışan gazetecilerden birisi olmuştur. Hatta kısa bir anekdot olarak vereyim: Bir madenci kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Devrek'te bir yere gidiyoruz. Tipi var, kar var, her şey var. Bir ajansın muhabiri haber yapacak, fakat arabada geri doğru geliyor, yani kolundan tutup çekilmese, ezilme tehlikesiyle birebir karşı karşıyaydı. Öyle çektik, ona rağmen habercilik yapılıyor. Yani o bizim kardeşlerimizi görüyoruz, belki gazetede haber çıktıktan sonra işin mutfak kısmı çok fazla görülmüyor. Eğer dünyada bir bilinçlenme, dünyada insan hayatıyla ilgili bir gelişme, sosyal anlamda bir ilerleme olmasında en büyük katkı bu çalışan gazetecilerde. Onların görüntülemeleri onlar mutfakta olduklarından dolayı pek gün yüzünde değiller, ama belki işe yarar. Birebir yüz yüze gelip onları kamuoyuna aktaran ve dolayısıyla bu anlamda bir bilinçlenme sağlayan çalışan gazeteciler olmuştur. Bu anlamda çalışan gazetecilerimizden bugüne kadar ahrete intikal eden tüm gazetecilerimizi de hayırla ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet eylesin. Dolayısıyla bu gazetecilerimiz, çalışan gazetecilerimiz iyi ki varlar. Bazen yaşadıkları zorluklar, hayatla ilgili mücadeleleri olur. Bu zorlanmalarda kendilerinin karşılaştığı meseleler de olabilir. Ama cidden o anın belgelenmesi ve dolayısıyla topluma mal edilmesi onların emeği ile olur. Bu kardeşlerimizin emeklerine de saygı duyulmasını istiyorum. Belki aldıkları maaşlar bunları yansıtmıyor. Ama bana göre gazeteciliği de esas onlar yapıyor. Onlar olmasa, mutfak kısmı olmasa, belki de bu dördüncü kuvvet dediğimiz medya da olmazdı. Ben o anlamda 'iyi ki varlar' diyorum. İnşallah onların da bu süren hayatta istediklerini alabileceklerine inanıyorum. Hem sosyal olarak, hem de toplumsal olarak. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün bu anlamda da hayırlara vesile olmasını diliyorum.

SERGİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
KGD Başkanı Osman Sav, protokol üyelerine sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgi verdi. Gazetecilerin çalışma şartlarını anlatan fotoğrafları gören Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri esprileriyle dikkat çekti.