Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, uzun yıllardır umutla beklenen İntibak Yasası’nın neredeyse bütün siyasi partilerin seçim bildirgelerinde ve söylemlerinde yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını ve artık çözüm için yasa çıkarılması gerektiğini belirtti.
Anayasa değişikliği için bile böylesine güçlü bir siyasi mutabakat sağlanmadığına dikkat çeken Eyidoğan, “Bütün siyasi partiler, emeklilere İntibak Yasası’nın çıkması gerektiğini dile getiriyorsa, artık çözüm için bir engel kalmamıştır.
Emekliler olarak yeni kurulacak hükümetten isteğimiz şunlar: İntibak Yasası, gelir ve aylıkların artışında refah payı, enflasyon farkları, 2002-2006 yıllarındaki zam farkları, 1987-1995 dönemindeki KEY alacakları, vergi iadesi karşılığı getirilen ek ödeme oranlarının yükseltilmesi, emekliye de promosyon ödenmesi, emekliden katılım payı alınmaması, emekliye sendika hakkı tanınması, çalışan emeklinin prim yükünün kaldırılması. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli olduğu 30 Haziran tarihini ‘Emekliler Günü’ olarak kutluyoruz. Atatürk’ün ülkeyi yönetenlere söylediği sözlerini bir kez daha hatırlatıyoruz:
‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’
Bu duygu ve düşüncelerle 30 Haziran Emekliler Günü’nü kutlar, beklentilerimizin gerçekleşmesi dileğiyle tüm ülkeye sağlık, barış, başarı ve huzur diliyoruz” dedi.