Alaplı Tüm Tüm İşçi Emekli, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Uysal, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Kadir Yaman ve Dündar Yazgan ile birlikte Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Alaplı Tüm İşçi, Emekli, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Uysal
Alaplı İlçesinin bir emekli kenti olduğunu ve ilçede genelindeki emeklilerin sorunları olduğunu söyledi. Dernek olarak emeklilerin kahvehanelerden kurtarılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Uysal, İlçemizdeki emeklilerimizin büyük bir bölümü ERDEMİR ve TTK'dan emekli olan vatandaşlarımızdır. Bunların bazıları meslek hastalığı ile karşı karşıyadır. Bu emeklilerimizin bir çoğunluğu da vakitlerinin birçoğunu kahvehane köşelerinde geçirmektedirler. Emeklilerimizi kahvehane köşelerinden kurtarmamız gerekmektedir. Bunun içinde önce emekliler lokaline ve ilçede sosyal donatılara ihtiyacımız vardır. Emeklilerimizin 'Burası bizim yerimiz' diyebileceği bir mekanı maalesef yoktur. Sosyal alanların çoğalması emeklilerimizi kendiliğinden kahvehane köşelerinden kurtaracaktır. Bunun birçok örneğini Ereğli'de görmekteyiz. İlçemizde de bunların gerçekleşmesi için Alaplı Belediyemize büyük iş ve sorumluluk düşmektedir.  Kahvehanelerde oturan vatandaşlarımızın yüzde 40'ı emekli insanlar. Bunların bilgi ve becerilerinden, tecrübelerinden yararlanmamız halinde, ilçemizin ve bölgemizin öncelikle teknolojisine ve ekonomisine katkı sağlanır diye düşünüyorum.  Aslında emeklilerimiz birer sanatkardır.  25-30 yıl ERDEMİR gibi ağır sanayide veya TTK'da çalışan bir emekli piyasanın en hünerli, en tecrübeli sanatkarıdır. Bunlardan istifade etmek gerekir dedi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da Tüm İşçi Emekli, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kazım Uysal, ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kahvehane kültürünün insanlara tembellik aşıladığını, kahvehanelerden insanların kurtulmasının kolay olmadığını, fakat sosyal projelerle oralara yeni insanların gitmesinin engellenebileceğini belirten  Malğaç, İlçede yapılacak iş var. Bunları sıraya koyuyoruz.  Kahvehanelerde oturanları kaldırmak çok zor ama oturmaya meyilli vatandaşlarımız oturtturmamak için çaba harcamalıyız. Gerçektende kahvehane kültürü insanlara tembellik aşılamaktan başka bir şey yapmıyor. Emeklilerimize yeni sosyal ve yaşam alanları kazandırmalıyız. Bu donatılar yapıldığı zaman emeklilerimizin alternatif boş zamanlarını değerlendirme alanlarını da oluşturmuş oluruz. Muhakkak ki emeklilerimizin bilgi, beceri ve tecrübelerinden yararlanmak gerekmektedir. Emekliler lokali ya da sosyal tesisleri için bir proje hazırlarsanız bunu değerlendirebiliriz diye konuştu.