Emeklileri sadaka zamlarla oyalamaya çalışan AKP iktidarının emeklilerin sorunlarına çözüm bulması gerektiğini söyleyen CHP İl Başkanı Peker, “Eski ve yeni emekliler arasında maaş uçurumu giderek artıyor. Emeklilerin rahat bir yaşam sürmeleri sağlanmalıdır” dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanı Tümer Peker, 30 Haziran Emekliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, emeklilerin buruk bir şekilde günlerini kutladığını bildirdi. Peker, açıklamasında açlık ve yoksulluk sınırının çok altında yaşam mücadelesi veren, aldıkları maaşların çarşıya pazara yetmediği, elektrik, su, telefon faturalarını bile ödeyemediği, yüzde 2,5 ve yüzde 4’lük sadaka zamlara mahkum edilen emeklilerin insan onuruna yakışır bir yaşam standardı elde etmesi gerektiğini dile getirdi. En güzel yıllarını kamu ve özel sektörlerde çalışarak geçiren emeklilerin, ömürlerinin geri kalan kısmına refah içinde girerse o zaman emeklinin günü ve haftası olacağını kaydeden Peker, "Şimdi emeklilerimiz bu yaşam standardıyla, evlerinden çıkıp, herhangi bir yere gitmeye para bulamazken bu günü nasıl kutlayacaklar? Temmuz ayından geçerli olmak üzere emeklilere yüzde 4’lük bir zam öngördüler. Bu yüzde 4’lük zam 780 TL alan bir emeklimizin maaşına 28 TL olarak yansıyacak. Bu 28 TL ile bir kilo kıyma dahi alamayan emekli nasıl olacak da, günlerini kutlayacaklar?" diye sordu. 9 yıldan beri tek başına ülkeyi yöneten AK Parti'nin emeklilerin maaşlarında düzenleme yapmadığını savunan CHP İl Başkanı Peker, açıklamasına şöyle devam etti: "Eski ve yeni emekliler arasındaki maaş uçurumu giderek açılıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her fırsatta dile getirdik. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla söylediği ve bizlerin de gittiğimiz her yerde anlattığımız İntibak Yasası ile eski ve yeni emekliler arasındaki uçurumun giderileceğini her fırsatta söylememize rağmen, AKP Genel Başkanı, Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan miting alanlarında bizlere atıfta bulunarak ‘Kaynak yok’ diyerek, emeklilerimizi görmezden gelmiştir.
AKP iktidarı, emeklilerimizin maaşlarında düzenleme yapmazken, İntibak Yasası’nı çıkarmak istemezken, bir de banka promosyonlarından mahrum etmiştir. Emeklilerimize sadaka zamlarla oyalamaya çalışan AKP iktidarı artık emeklilerimizin sorunlarına çözüm bulmalı. Bir an önce maşalarda düzenleme yapmalı. Emeklilerimize insan onuruna yaraşır zamlarla refah bir yaşam sürmelerini sağlamalıdır."