Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emekliler olarak yıllardır bekledikleri İntibak Yasası'nın bir an önce çıkmasını istediklerini söyledi.
20 yıldan beri hükümetler tarafından gündeme alınan, fakat söz verildiği halde bir türlü çıkartılmayan İntibak Yasası'nın hala çıkmadığını dile getiren Memiş, Dernek olarak, 20 yıldan beri İntibak Yasası'nın çıkmasını bekliyoruz. Emeklinin hali perişan... Ay sonunu zar zor getiriyor. Çıkacak olan bu yasayla bir nebze de olsa rahatlayacağız şeklinde konuştu.

EMEKLİ DAHA RAHAT
NEFES ALACAK
Emeklinin merakla beklediği İntibak Yasası, 1981'den 2000 yılına kadar uygulanan aylık bağlama sistemindeki farklılıkların giderilmesi, eşit gün ve prime eşit maaş ödenmesini öngören çalışma ile 2,5 milyon emeklinin 1,8 milyonunun maaşlarında artış olacağı belirtiliyor. Geriye kalan 700 bininin ise maaşlarında bir değişikliğin olmayacağı öngörülüyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, 12 Haziran seçimlerinden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'İntibak Yasası'nı biz çıkartırız' dedi. Bu yasanın en kısa zamanda çıkartılmasını bekliyoruz. Türkiye'deki emeklilerin hali ortada… Hatta ölümden bile beter. Açlık sınırı ile yaşam mücadelesi veriyoruz.
Aldığımız aylıkla hem ev masraflarını karşılamak, hem de çocuklarımızı okutmak oldukça güç. Yaşam standartlarımızın iyileştirilmesini bekliyoruz. Çıkacak olan bu yasa sayesinde emekliler daha rahat nefes alacak şeklinde konuştu.