Alman-Türk İşbirliği çalışmaları kapsamında Türkiye'de bulunan heyet Arı Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay'ı Bakacakkadı'da bulunan Emko Panel  Radyatör Fabrikası'nda ziyaret ettiler.
Alman Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, Ekonomi Bölümü Uzmanı Zeynep Yıldırım, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yetkilisi İbrahim Çimen ve Zonguldak Karaelmas  Üniversitesi (ZKÜ) Organizasyon Koordinatörü Öğretim Gör. Ahmet Özarslan, Arı Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay'la bir görüşme gerçekleştirerek, Emko Panel Radyatör  Fabrikasının da incelemelerde bulundular.
Alman Ekonomisinin kan kaybettiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay, “Alman teknolojisi güveniyoruz, fakat aradaki fiyat farkı rakiplerinizle arttığını görüyorum. Çin ve bazı ülkeler bu işleri daha ucuza yapabiliyorlar. Alman Sanayisi ve ekonomisi zarar görüyor. Yavaş yavaşta dünyadaki itibarını kaybediyor. Almanya kan kaybetmeye devam ediyor. Diğer ülkelerle fiyat farkı yüzde 30 olsa tercih edilebilir, ama fiyat farkı yüzde yüz olunca tercih edilmiyor. Siz bu konuları ülkenize döndüğünüz zaman Ekonomi Bakanlığı, Tüccarlar ve sanayici iş adamlarınızla görüşüp bu gidişe bir dur denilmesini söylemeniz lazım. Biz bu konuda sizi yargılayacak değiliz. Sadece Dostane bir şekilde uyarıyoruz. Bir an önce çözüm bulmalısınız. Bunu bir örnek vererek ifade etmek istiyorum. Türkiye Taşkömürü Kurumu yeni servis üretim kuyusu yapılması için ihale yaptı. Alman Firmaları 20 milyon Euro fiyat verdi. Çok maliyetli bir fiyat oldu. Fakat Çin Firmaları 6 milyon dolara ihaleyi alıp kuyunun açılışını bile yaptılar. 50 yıldır Almanlarla Ticari ilişkilerimiz var. Türkiye'den Almanya'ya çalışmaya giden Türk vatandaşlarımız sayesinde de sosyokültürel ilişkilerimizde oldu.   Almanların fiyatlarını daha da düşürüp cazip hale getirmeleri temennimizdir. Bizim şu an yatırım planımızda sanayi ve ev tipi atık su arıtma tesisleri projesi var. Alman teknolojisi atık su arıtma tesisi ile ilgileniyoruz, yatırım planımızda Douche Bank'tan alınacak kredi ve destek ile Çaycuma Organize Sanayi Bölgesine bu sistemleri kurmak var. Bu atık su arıtma tesislerinin ileride evlere bile  kurulacağına inanıyorum” dedi.
ALMAN MÜSTEŞAR “EMKO'YA
HAYRAN KALDIM”
Emko yetkilisi Ömer Faruk Yıldız ile birlikte Emko Panel radyatör fabrikasını gezen ve bilgiler alan Alman Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, beraberindeki heyet, “Biz Haziran ayında yapılacak olan ve 200 işadamıyla geleceğimiz Alman-Türk işbirliği günü için ön ziyaret gerçekleştirdik. Fabrikayı detaylı bir şekilde inceledik. Türk-Alma-İtalyan ve Polonya teknolojileriyle donatılmış. Fabrikayı yönetimi ve çalışanları çok başarılı bulduk. Böyle bir fabrikanın bu yörede bulunması gurur vericidir. 32 ülkeye de ihracat yaptıklarını duyunca kendileriyle gurur duydum. Fakat ihracat konusunda lojistik sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Filyos Limanı Projesi ve Bartın konteynır Limanı çalışmaları hızlandırılmalıdır. Emko adına biz bu işi takip edip hızlandırmaya çalışacağız.  Yusuf Bey iş tecrübesi konusunda çok başarılı bir iş adamı, bilgilileri kendisini dikkatle ve zevkle dinledik. Sahsım adına bu ilginç ve farklı sohbet için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.