Zonguldak Eğitim İş Temsilcisi Metin Kahveci, Ereğli Yalı Caddesinde Ereğli Belediyesi tarafından asılan Atatürk Posterlerinin tahrip edilmesine tepki gösterdi, yetkilileri göreve davet etti.

Kahveci, 'Posterlere saldıran Atatürk düşmanları bu tür tahriplerle ulu önderi toplum gözünde küçük düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışsa da hiç kimseyi yıldıramazlar ve korkutamazlar,  bu hainliklere Ereğli halkı prim vermez' dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

HAİNLİKTE USTADIRLAR

Ereğli'de sahil şeridinde bulunan  ve Ereğli sahiline anlam katan Atatürk posterine birileri  tahammül etmeyerek  adeta terörist gibi davranmıştır.  Bu  davranışları gerçekleştirenler genellikle Atatürk'e karşı hainlik yapmada ustadırlar. Atatürk ilkelerinin yok edilmeye çalışıldığı bu dönemlerden de cesaret alanlar hiç çekinmeden hainliklerini her yerde yapıyorlar.. Bu saldırı  ülkemizin kurtarıcısına  ve onun ülkemize yaptığı reformlarla (ilkel bir toplumdan çağdaş bir topluma  dönüştürmeye çalışan, karanlık devirleri yıkarak aydın devirleri açan yapıya ), cumhuriyete, çağdaşlığa ve onun ilkeleri yolundan giden herkesedir. Posterlere saldıran Atatürk düşmanları bu tür tahriplerle  ulu önderi toplum gözünde küçük düşürmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışsa da hiç kimseyi yıldıramazlar ve korkutamazlar, bu hainliklere Ereğli halkı prim vermez. Bu saldırılar teröristlerin kin ve nefretini açığa çıkarırken verilen mesajları herkes açıkça görüyor. Teröristlerin  yanıldıkları bir şey vardır ki ulu önderin bizlere kazandırdığı tarihsel mirasına vicdanlı insanların sahip çıktığıdır. 

NE İLK NE SON OLACAK

Bu saldırılar ne ilk nede son olacaktır. Önemli olan bu saldırıyı düzenleyenler  cesaretini nereden ve hangi kuvvet temelinde  yaptığıdır. Öyle bir duruma geldik ki Atatürkçü olmak suç olduğu gibi, Atatürk posterlerini ve büstleri koruyamaz hale geldik. Atatürk resimlerine düşmanca davrananların  amaçlarından biri de Ereğli'de  çatışma kültürünü geliştirerek provakatif eylemlerin ve karışıklığın yaratılmasını sağlamak olasılığı düşünülmelidir. Birileri  düşmanlık yaparak birilerine maşalık yapacaklardır. Ereğli sahilinde  olan bu saldırıyı lanetlerken bu tür saldırılara fırsat verilmeden gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.  Bu saldırılar olurken emniyet uyuyor mu? Güvenlik nerde bütün şehirlerde kameralar tıklım tıklım  köşe başı yer alınırken  bu sahilde neden yok diye soruyoruz?