Kdz. Ereğli Atatürk İlköğretim Okulu'nda Engelliler Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
Atatürk İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen etkinliğe; Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Milli Eğitim Müfettişi Yalçın Burgaşık, Okul Müdürü Eşref Akşan, iş adamı Arif Madenci'nin eşi Yasemin Madenci, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda veli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Eşref Akşan, “Hepimiz bir engelliyiz. Bugün sağlıklı olmamız yarın engelli olmayacağız anlamına gelmez.
 Bu nedenle kendimize düşen görevlerin sorumluluğun bilincinde olmalıyız. Türkiye de yüzde 12,3 engelli var bu da 8,5 milyon insan demektir. Engellerin aşılmasında çok sayıda proje yapılsa eğitim her engeli aşar. Kazasız sağlıklı günler dilerim” dedi.
Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuyan engelli öğrenci Zeynep Namlı'nın annesi Şerife Namlı bir engelli annesi olarak en büyük engelin ilgisizlik olduğunu söyledi. Namlı, “Yaşadıklarımdan çok şey öğrendim. Eğer evde engelli bir çocuğunuz varsa diğer çocuklardan ayrı tutulmaması gerekir hatta ona daha çok ilgi gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. İlgisizlik en büyük engel.
Onun için herkes bir gün engelli olabilir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ereğli'de bulunan rehabilitasyon merkezlerindeki öğrencilerin ve çeşitli ilköğretim okullarının ve özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler sunuldu.
Salonda bulunan herkesin büyük beğenisini toplayan gösteriler bol bol alkışlandı. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenmiş olan şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.