Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, mahalle çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Yaklaşık bir aydır mahalle gezileri yaparak, buradaki sıkıntıları tespit ettiklerini belirten Başkan Eşref, Zonguldak'a ikinci bir terminalin de yapılacağını müjdeledi. İsmail Eşref, yeni terminalin Asma mevkiine yapılacağını kaydederken, diğer terminalin de çeşitli restorasyonlarla işleyişinin devam edeceğini söyledi.
Eşref, şu açıklamalarda bulundu:
"Kentimizdeki 19 mahallemizin ihtiyaçlarını tespit etmek ve son durumlarını belirlemek üzere yaklaşık bir aydır mahalle gezileri yapıyoruz. Şu an itibariyle 16 mahallemize ulaştık ve sıkıntılarını yerinde gördük. Şu an için gezemediğimiz Yayla, Terakki ve Meşrutiyet Mahallesi kaldı. Bu mahallelerimizi de bir hafta içinde kontrol edeceğiz. Gezilerimizde fark ettiğimiz bir konu var. Mahallelilerin en büyük sıkıntısı yol değil, kanalizasyon. 23 milyon avroluk yatırım gerektiren bu sorunu 3 yıl içerisinde tamamen çözeceğiz. Projemiz tamamlandığında denize artık kirli değil temiz su deşarj edilecek. Bu sayede Zonguldak'ta her noktada denize girilebilme imkanı olacak. Artık yaz aylarında denize girmekte sıkıntı yaşanmayacak. Mahallelerimizdeki, asfalt ve parke ihtiyaçlarını da gördük.
Buradaki sorunları da önümüzdeki bahar aylarında yapılacak asfaltlama ihalelerinin ardından çözeceğiz ve kentteki yol ihtiyacını bitireceğiz."