CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat, her yıl 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Furat, açıklamasında, şunları söyledi:
Yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olmakla birlikte kaliteli ve uygulanabilir bir sağlık sistemi de nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Kalkınmanın ve çağdaşlaşmanın temel şartları arasında, tüm vatandaşların sağlık imkanlarından eşit şekilde faydalanması ve sağlık hizmetlerinin ülke çapında yaygınlaştırılması yer almaktadır. Sağlık ve temiz bir çevrede yetişen bireylerden sağlıklı toplumlar oluşmaktadır. Günümüzde insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin artması sağlık konusunda daha bilinçli olmak gerekmektedir. Bu konuda; gerekli bilincin oluşturulması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düşmektedir. Sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için temizliğe önem vermeli ve sağlıklı beslenmeliyiz. Sağlığın en büyük düşmanı hastalık yapan mikroplardır. Kirli ve pis ortamlarda daha çabuk üreyip çoğalan mikroplar, soluduğumuz hava ile ya da yediğimiz yiyecek ve içecekler ile vücudumuza girerler. Sağlıklı yaşayabilmek öncelikle çevremizi temiz tutmak, bilinçli beslenmek ve bilinçli ilaç tüketmekle başlar. Sağlıklı çevre sağlıklı yaşam demektir.
Bu nedenle kendi sağlığımızı koruduğumuz gibi çevre sağlığına da önem vermeliyiz. Unutmamalı ki en büyük zenginlik sağlıktır. Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır. Herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.