Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle açıklama yaptı.
Çay, Nitekim Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin kıstasıdır diyerek yaşlılara vermemiz gereken değeri açıkça ifade etmiştir dedi.
Herkesin bir gün mutlaka yaşlanacağının unutulmaması gerektiğini belirten Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay şunları söyledi: Türk Toplumu, yaşlısını gencinden ayırt etmeyen ve onları koruyup kollayan bir geleneğe sahiptir. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını gidermek her insan için bir görevdir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli değerlerimiz arasında yer almaktadır. Bizleri yetiştirerek bugünlere getiren büyüklerimize, bu dönemlerinde ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı göstermek sorumluluğu unutulmamalıdır.
Nitekim Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin kıstasıdır diyerek yaşlılara vermemiz gereken değeri açıkça ifade etmiştir.
Herkesin bir gün mutlaka yaşlanacağının unutulmaması temennisiyle, tüm yaşlılarımıza sağlıklı uzun ömürler dileyerek yaşlılar haftasını kutlar saygılar sunarım.