CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir yaptığı açıklamada ´Şehit ve Gazilerimizi şükranla anıyoruz´ dedi.
Köktürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Gaziler Gününde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm Gazilerimizi, yine; yaşamını bu ülkenin kurtuluşu ve bölünmez bütünlüğü için feda eden Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
Sakarya Meydan Muharebesi'nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM'de Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK'e, MAREŞAL rütbesi ile GAZİunvanı verilmiştir.
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal, Sakarya Savaşı sonrasında, 26 Ağustos 1922'de Büyük Taarruzu başlatmış, 9 Eylül 1922'de Yunan Ordusu İzmir'de denize dökülmüş ve bin yıllık vatan toprakları kurtarılmıştır.
Lozan Antlaşmasından sonra Misak-ı Milli sınırları içinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. 89 yıllık Cumhuriyetimiz birçok tehditle karşılaşmış ve her seferinde canını, kanını hiç çekinmeden feda eden şehitlerimiz ve gazilerimiz tarafından bu tehditler savuşturulmuştur.
89 yıl sonra bugün geldiğimiz noktada ülkemizin en önemli sorunlarından biri terördür. Son 30 yılda, binlerce askerimiz, güvenlik görevlimiz, insanımız, emperyalistlerin desteklediği teröre kurban verilmiştir. Yine binlerce ana kuzusu askerimiz yaralanmış, gazi olmuştur.
Ne yazık ki, AKP terör örgütüyle pazarlık masasına oturmuş, büyük bir laubalilik ve onur kırıcı görüşmelerle terör örgütüyle pazarlıklar yapılmıştır. Terörle ilgili hükümet politikaları iflas etmiştir.
Artık ulusumuzun sabrı tükenmiştir. Bundan sonra hızla bu politikalardan uzaklaşılmalı ve kalıcı önlemler alınmalıdır. Bu görev hükümetindir.
Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı, kurtuluşu ve bölünmez bütünlüğü için canını veren şehitlerimizi, Gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.