CHP Zonguldak Milletvekili aday adaylarından Canip Sevinç, seçim süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Makine Endüstri Yüksek Mühendisi Ekonomist Canip Sevinç, milletvekili adayı olması durumunda tüm havzada, doğru, uygun, birikimli, dürüst ve sevilen bir aday olarak büyük destek alacağına ve bu kararı ile Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu ve kendisini daha önce milletvekili adayı yapan rahmetli Bülent Ecevit’in ruhunu şad edeceğini söyledi. Sevinç dördüncü kez milletvekili aday adayı olduğunu belirterek, ”Akademik ve pratik çalışmalarla iç içe Kömür üretimi, demir-çelik sorunları, enerji üretimi, yenilenebilir enerji kaynakları ve üretimi, Batı Karadeniz havzası uzmanı olarak, “Yüksek Mühendis ve Ekonomist” olarak bütün birikimimle göreve hazırım. Zonguldak İlinden Milletvekili Adayı olursam tüm havzada;  en doğru, en uygun, en birikimli, en dürüst ve sevilen bir aday olarak büyük destek alacağıma ve bu kararı ile Genel Başkanımı gururlandıracağıma ve beni milletvekili adayı yaparak siyasete ilk taşıyan rahmetli  Bülent Ecevit’in ruhunu şad edeceğime eminim” dedi.
CANİP SEVİNÇ KİMDİR?
1976 -1997  yılları arasında Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Ereğli Kömür İşletmeleri Müessesesinde sonra TTK‘da Zonguldak-Bartın-Amasra Kömür İşletmeleri Müessesesi Müdürlüğünde yeraltı ve yerüstü birimlerinde Mühendis, Başmühendis, Şube Müdürü olarak Zonguldak ve Bartın  illerinde  görev yaptım. 1994 yılında “Bakanlar Kurulunun 5 Nisan Kararları ile açıklanan ekonomik önlemler paketi doğrultusunda özelleştirme imkanı bulunmaması halinde TTK’nın Armutçuk ve Amasra ocaklarında üretimin yıl sonuna kadar  durdurulmasına karar verilmiştir” Bu karardan sonra bölgedeki tüm sivil toplum kuruluşları ve Belediyelerinde  talebi, sendikaların ve diğer siyasi parti gruplarının  isteği üzerine  hem Amasra’nın ve hem de Armutçuk işletmelerinin gerçek durumunun ortaya konulması için Başbakan Prof.Dr.Tansu Çiller‘in onayı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’ın talimatlarıyla Devlet Bakanı Önay Alpago başkanlığında  oluşturulan Türkiye Taşkömürleri Kurumu İnceleme Kurulu’nda “Makine Mühendisleri Odasını Genel Başkanlığını temsil   eden sektör uzmanı olarak  23.6.1994 ile 26.12.1994 tarihleri arasında geçici görevle, görev yaparak  Komisyon Raporunun  hazırlanmasında görev yaptım. Bu rapor ZMİS (Zonguldak Maden İşçileri Sendikası ) tarafından kitap halinde yayınlanmıştır. Rapor çalışmasından ötürü takdirname ile ödüllendirildim. 1995’te Sanayi ve Ticaret Bakanı (CHP’li Hasan Akyol) Başdanışmanı olarak görevlendirildim. 1996’da MKEK-KAPSÜLSAN Genel Müdürlüğünde  “Yönetim kurulu üyeliğinde” atandım. 1996 yılında, “Taşkömürü Üretimindeki Sorunların Çözüm Yollarının Tespiti ile TTK Kurumunun İçinde Bulunduğu Durumun araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi Meclis Araştırma Komisyonunda 3 uzman arkadaşımla birlikte 4 ay çalışarak araştırma komisyonu raporunu hazırladım. 1997 yılında  bir süre “Sanayi ve Ticaret Müsteşarına” bağlı Başuzman ve daha sonrada TŞFAŞ (Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü) Enerji Gurubunda Genel Müdüre bağlı Başuzman olarak atanarak  2008 yılına  yaklaşık 10 yıl  kadar görev yaptım. 1999 yılında kamudaki görevimden istifa ederek DSP’den 2.sıradan Bartın Milletvekili adayı oldum. 1999’da seçimlerden sonra TŞFAŞ’deki görevime geri döndüm. 2002 yılında CHP’den Bartın Milletvekili Aday Adaylığı için kamudan ikinci kez istifa ederek aday oldum. Ancak aday gösterilmedim. Son anda aday gösterilen eski Bakan hiçbir varlık gösteremeyerek seçimleri kayıp etti. 2007 yılında 3.cü kez kamudaki görevimden istifa ederek ön seçim yapılacağı beklentisi ile Bartın veya Zonguldak’tan Milletvekilliği Adaylığı için müracaat ettim. Ancak ön seçim yapılmadı. Merkez yoklaması yapıldığı için adaylıktan geri çekildim. 2008 tarihinde ETKB-EİGM’ne Fosil Kaynaklar Dairesine Araştırmacı olarak atandım. 2011 yılı 10 Mart tarihinde bu görevimden CHP’den Milletvekili Aday Adaylığı için istifa ettim. Bu benim bu amaçla 4. kez istifa edişimdir.
Bu kararlılığım tabandaki çalışma, mücadele ve sevginin bir sonucudur. Bu değerlendirmeler de havza sorunları ile yıllarca uğraşmış ve tüm havzada uzun yıllardır siyasetinde içinde bir çok kez yer almış ve tanınan, bilinen ve sevilen bir aday adayı olarak kendimi şanslı görmekteyim.