Yerin yüzlerce metre altında kelle koltukta çalışan madenciler, 1500 derece sıcakta çeliğe can veren Erdemir işçileri, Eğitimde, sağlıkta, hizmette ve tüm sektörlerde çalışan sendikalı- sendikasız, örgütlü-örgütsüz tüm emekçiler; kazanılmış haklarınızı koruyun!

 

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, iktidarın işçinin kıdem tazminatına göz diktiğini ifade etti. 10 Yıllık AKP iktidarı süresince işçilerin, emeklilerin uzun yıllar mücadele ile kazandıkları ve uğruna birkaç işçi kuşağının bedel ödediği hak ve özgürlüklere, işçi düşmanı bir tutumla nasıl saldırdıysa şimdi de işçinin kızem tazminatına göz dikti görüşlerine yer veren Kartal'ın açıklaması şu şekilde: Kıdem tazminatı hakkı ülkemizde işçilerin en önemli kazanımlarından biridir. 12 Eylül 1980 darbesinden bu yana gelen tüm sermaye yanlısı hükümetler tarafından zaten büyük ölçüde tırpanlanan kıdem tazminatı, işverenlerin en çok saldırdığı bir haktır. AKP'nin hazırladığı ve basına sızdırılan Kıdem Tazminatının İşçinin Bireysel Hesabına Yatırılması Hakkındaki Kanun Tasarısı yasalaştığında, işçinin eline geçecek para yarı yarıya azalacak, işten çıkarmalar kolaylaşacak ve güvenceli çalışma ortadan kalkacaktır. İşten atılan, askere giden, evlenen kıdem tazminatı alamayacaktır. Kıdem tazminatı ödenirken gelir vergisi kesilecektir. AKP, sürekli çalışanlar aleyhine, işveren maliyetlerini düşürmek ve emekçiler üzerindeki sömürüyü daha da artıracak bir yol izliyor. Sermayenin ucuz işgücü yaratma istekleri doğrultusunda hazırlanan  Ulusal İstihdam Strateji Belgesi çalışma düzenini tümüyle kölelik düzenine dönüştürülmesine yol açacak bir belgedir.  Emekçiler; taşeronlaşmayı kolaylaştıracak, sürekli gelir getiren düzenli iş olanaklarını yok ederek, güvencesiz çalışmayı yaygınlaştıracak, işçileri sendikal yasaklarla örgütsüzlüğe mahkum ederek, kazanılmış her türlü hakkını gasp etmeye yönelen bir anlayış ile karşı karşıyadır. Bu işçi düşmanı, sermaye yanlısı AKP politikalarına karşı tüm emekçiler birleşmelidir.

Yerin yüzlerce metre altında kelle koltukta çalışan madenciler, 1500 derece sıcakta çeliğe can veren Erdemir işçileri, Eğitimde, sağlıkta, hizmette ve tüm sektörlerde çalışan sendikalı- sendikasız, örgütlü-örgütsüz tüm emekçiler; kazanılmış haklarınızı koruyun!  Çalışma yaşamının daha demokratikleşmesi, insanca çalışıp insanca paylaşmak için omuz omuza birlikte mücadele etmeden başarıya ulaşmak mümkün değildir. AKP'nin dayatmalarına karşı, tüm emekçiler gerektiğinde üretimden gelen güçlerini de kullanmaya hazır olmalıdır. Emeğin en yüce değer olduğuna inanan CHP, her zaman olduğu gibi emekçilerin yanında olacaktır.